"Videli smo trojicu dečaka, a dvojica su ušla u Dunav": Očevici o nesreći, Žandarmerija pretražuje dno sonarom

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Juče su se dovezli tu biciklima, bilo ih je trojica. Dvojica su se izula i ušla u vodu, treći nije hteo. Deca su samo nestala...", pričaju okupljeni

Na obali Dunava, na mestu gde su nestali dečaci starosti 9 i 10 godina okuplja se sve više meštana, a neutešne porodice su pored reke od juče, od 14 časova, od kada im je javljeno da su deca nestala. Kako saznaje naš reporter na licu mesta, bilo je i nekoliko očevidaca ove, kako se pretpostavlja - tragedije.

"Juče su se dovezli tu biciklima, bilo ih je trojica. Dvojica su se izula i ušla u vodu, treći nije hteo. Deca su samo nestala...", pričaju okupljeni.

Inače, ronioci Žandarmerije pretražuju reku, pretražuje se i dno Dunava sonarom.

Nestanak je prijavljen sinoć, a do sada se pretraživala samo obala Dunava.

Kako je za Tanjug rekao sekretar Ronilačkog kluba Veljko Cvjetićanin, potraga je otežana zbog visokog vodostaja Dunava.

"Pretražuje se priobalje, voda je brza, nije toliko hladna, ali jeste brza zbog vodostaja. Ovde postoji jedan deo terena gde se pretpostavlja da su deca ušla, i gde postoje kamene šporne, pa ako bi se desilo da su ušli tu i da su se utopili, taj deo će se svakako pretražiti", rekao je Cvjetićanin.

Prema rečima ronoioca Zorana Stojanovića, tok Dunava je u ovom delu izuzetno brz i opasan.

"Ovo je jako opasan deo za njih, pogotovo bez nadzora. Deca su jako mala, tu ako upadnu velika je verovatnoća da će se završiti tragično. Ako se i desi da upadnu, ne treba da se bore sa maticom reke, nemoguće je da plivaju uzvodno, treba koliko - toliko da se održavaju u vodi", ističe Stojanović.

Potraga je u toku, a na terenu su prisutne Hitna pomoć, policija i ronioci Žandarmerije.

Video: Stojanović: Reka je u ovom delu toka brza i opasna, apel roditeljima da ne puštaju decu bez nadzora

(Telegraf.rs)