Aleksa (9) ne hoda i ne govori: Njegova porodica nema novca za lečenja i potrebna im je naša pomoć (FOTO)

Aleksa Mutić (9) je rođen sa cerebralnom paralizom i nema razvijenu nijednu motornu funkciju

Aleksa Mutić iz Prokuplja ima 9 godina, a zdravstvenih problema toliko da ni mnogo stariji od njega ne bi znali s njima da se nose, a on je uvek nasmejan. Aleksa je rođen sa cerebralnom paralizom i nema razvijenu nijednu motornu funkciju, ne može samostalno da sedi, ne stoji, ne govori, a hrani se preko gastro sonde.

Božidar ima 3 godine, ne hoda i ne govori: Na početku je sve bilo u redu, a onda su roditelji primetili da se nešto čudno događa

Zbog problema sa disanjem, ugrađena mu je i traheostoma. Dečaku su potrebne stalne fizikalne terapije za koje porodica nema novca, a njemu mnogo znače posle operacije rizotomije koja mu je urađena u Turskoj.

Kada je u pitanju traheostoma, porodica ima velike novčane izdatke, za katetere, gaze, fiziološki rastvor za održavanje aspiratora... Aleksi su potrebni i odlasci na etapnu fibrotomiju po dr Ulzibatu u Ćupriji, fizikalne terapije u Rehabilitacionom centru Renona u Slovačkoj i kupovina medikamenata, za koje Aleksina porodica nema finansijskih mogućnosti.

Nakon tretmana matičnim ćelijama u Beču, kod Alekse je primetan pomak, ali je neophodno kontinuirano nastaviti sa njima da bi dale značajnije rezultate.

Aleksa ima i sms broj u fondaciji "Budi human" Aleksandra Šapića i otvorene račune u fondaciji.

Aleksi možemo da pomognemo uplatom na račune:

Dinarski: 160-419166-86

Devizni: 00-540-0001028.9

IBAN broj: RS35160005400001028976

Ili sms-om:

Za Srbiju, upiši 71 i pošalji SMS na 3030, cena poruke je 200 din (PDV se ne naplaćuje)

Za Švajcarsku, upiši human71 i pošalji SMS na 455, cena poruke je 20 CHF

(Telegraf.rs)