Moj Bogdan trpi stravične bolove i ne može da hoda: Ima specifični tumor, a uskoro mu je 4. rođendan (FOTO)

Tumor koji ima je dosta specifičan jer je slepljen za karličnu kost, pun je krvnih sudova, kapilara, tvrd je kao kamen

Bogdan Gicović (3) iz Zaječara boluje od specifičnog oblika tumora male karlice - rabdomiosarkoma koji mu je dijagnostifikovan u junu prošle godine. Jedina nada mu je lečenje u Turskoj, koje će finansirati Fondacija "Podrži život". Za prvu terapiju lečenja, koja košta 15.000 evra, novac je obezbeđen, ali porodica mora da prikupi još oko 5.000 evra za put, smeštaj i sve ono što je Bogdanu neophodno tokom boravka u Turskoj od oko mesec dana.

Majka Marina Gicović je bez posla, a jedini izvor prihoda porodice Gicović je invalidska penzija koju prima Marinin deka, koji je ostao bez vida. Otac i brat za sada ne mogu da nađu posao.

- Moj Bogdan trpi stravične bolove i ne može da hoda. Tumor je dosta specifičan jer je slepljen za karličnu kost, pun je krvnih sudova, kapilara, tvrd je kao kamen, i nalazi se na prilično nezgodnom mestu. U Beogradu su pokušali da ga operišu, ali je operacija bila neuspešna - kaže Marina.

Mnogi Zaječarci, od kojih neki poznaju ovu porodicu, uplatili su novac i ukupno je sakupljeno 230.000 dinara. Marina kaže da im je zahvalna do neba.

Foto: Telegraf

Dokumentaciju o bolesti Bogdana Marina slala je i u Ameriku, ali su tamošnji stručnjaci kazali da ne mogu da izvrše zahvat. Poslala je dokumentaciju i turskim lekarima.

- Turski lekari smatraju da mogu pomoći, sve je dogovoreno, ali nam nedostaje para. Oni su prihvatili ceo slučaj koji podrazumeva hemoterapiju i zračenje, prvo da probaju da smanje tumor, pa onda da pokušaju da ga odvoje od karlične kosti. Moramo što pre u Tursku, ali ne znam kako ćemo sakupiti preostali deo potrebnog novca - očajna je Marina.

Malom Bogdanu je 25. maja rođendan, tada treba da napuni 4 godine. Njegova porodica moli sve ljude dobre volje koji mogu da pomognu da uplate novac na sledeće račune:

Žiro-račun: 265-0000005399899-86 u Raiffeisen banci

Broj telefona njegove majke Marine je 061/192 99 34.

(Z. A)