"Dobrota i ljubav ne umiru": Roditelji preminule Nikoline donirali 30.000 evra deci oboleloj od raka

Devojčica Nikolina Gutić (5) preminula je februara ove godine posle borbe sa leukemijom

Nikolina Gutić (5), devojčica iz Platičeva, mesta kod Rume, koja je preminula posle duge borbe sa leukemijom, ujedinila nas je u želji da joj pomognemo da pobedi opaku bolest, koju je jednom uspela da savlada.

Preslatka devojčica napustila nas je, nažalost, februara ove godine, a sada su njeni roditelji Marijana i Miloš Gutić, u svojoj tugi, pokazali da ljubav i dobrota ne umiru. Oni su, naime, Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR) donirali 30.000 evra, što je objavila predsednica ovog udruženja Joland Korora.

- Veličina čoveka se kroz muku poznaje, a veća muka ne postoji, od one kada roditelj izgubi svoje dete. U tom i takvom životu, oni - roditelji, pokušavaju da nastave, da žive, da dišu i da se bude svakoga jutra bez njenih očiju. U tim danima, mesecima i godinama, u tom i takvom životu jedni roditelji su me danas postideli, da nisam dovoljno dala, prošla, videla i doživela u ovoj šetnji planetom Zemljom što se život zove - napisala je na svom Fejsbuk nalogu Joland, čiji je sin takođe bolovao od raka.

Kako je dalje navela, zbog Nikolininih roditelja i njihove poruke, učinilo joj se da je planeta na trenutak stala.

- Zbog njihove poruke, da da počast njima, velikim i veličanstvenim roditeljima, i da je ovo oblačno nebo poslalo poruku, od čuperka najdivnijeg - Nikoline Gutić koja nije uspela, ali nas uči kako trebamo i šalje lekciju, da ljubav i dobrota ne umiru. Nikolina Gutić, njen čuperak i njen osmeh su zauvek otišli, ali ostale su njene reči i ljubav prema NURDOR-u i njen poslednji kamp sa nama u Ivanjici, u avgustu 2019., kao putokaz njenim roditeljima, da Oni danas uplate 30.000 evra na račun NURDOR-a, sredstva koja su građani Srbije prikupili za Nju, Njen čuperak i njen osmeh ali Nikolina je izabrala nešto drugo, da nas sa zvezda uči da se velikim ne postaje, velikim se rađaš.

Podsetimo, Nikolini je prvi put dijagnostifikovana akutno - limfoblastna leukemija u junu 2016. godine. Posle duge i teške borbe u novosadskoj bolnici, posle dve i po godine Nikolina se izlečila i počela normalno da živi.

Ali, na žalost, samo godinu dana kasnije, u oktobru 2019. godine, njoj se teška i podmukla bolest vratila.

Devojčica je trebalo krajem januara da krene u Italiju, na lečenje, ali je dobila temperaturu i rezultati su joj se pogoršali, pa je morala da se vrati u bolnicu. Dobila je upalu pluća, krvni pritisak joj je bio jako visok i nikako se nije smanjivao, dobijala je pet različitih antibiotika, koji nisu doneli poboljšanje. Uveden joj je novi lek za podizanje imuniteta. Doktori su govorili da nije bila u stanju da putuje, da može da predstavlja rizik.

Nikolina je jako loše sve podnosila, vene su joj pucale, povraćala je i bila nervozna. Naposletku njen mali organizam nije izdržao. Nikolina je preminula 22. februara.

Video: Uroš je bio veselo dete, a onda su počele temperature i bolovi: Sada je u bolnici

(Telegraf.rs)