Saša je u Dohi uspeo da dođe do Vlahovića i zamoli ga da potpiše ovu sličicu: Sad je licitira za teško bolesne

U pitanju je sličica za album sa likom Dušana Vlahovića, ali i njegovim autogramom

Jedan pravi dragulj za sportske kolekcionare našao se na humanitarnoj licitaciji kako bi nekom teško bolesnom pomogao da prikupi novac za lečenje. Naime, u pitanju je sličica za album sa likom Dušana Vlahovića, ali i njegovim autogramom.

- Na licitaciju stavljam nešto što neće više nikada biti u ponudi. Stvar je za ozbiljne sportske kolekcionare, a i pravi novogodišnji poklon za unuke, decu, muža i svakog sportskog zaljubljenika. Ima dresova, majica, šortseva sa potpisom, ali ovo ne. Kao dokaz imam i snimak. Kolekcionarski primerak sličice, kartice iz albuma Adrenalin XL koji zvanično radi Panini, a zbog skupih kartica malo ih ima. Ovu sličicu karticu, osim toga što je ograničena serija Dušan Vlahović, izdvaja i to što je nju potpisao baš on. Još jedan detalj koji joj diže vrednost je taj što ju je potpisao u Dohi na Svetskom prvenstvu za koje je i izdata ova sličica - napisao je Saša Kuzmanović.

On je za Telegraf.rs objasnio da je imao dve sličice i da je jednu ostavio sinu, a da je još pre polaska u Katar znao da će uz pomoć druge da prikupi novac za decu kojoj je potreban novac za lečenje.

- Sin i ja smo, pre nego što smo pošli u Katar, rešili da ćemo jednu tu sličicu iz organičene serije da damo u humanitarne svrhe, a razlog je da nekom pomognemo. Nismo hteli da mi prodajemo i zaradimo na njoj. Ona za mene ima i sentimentalnu vrednost. Teško se odvajam od nje, ali znam da nekom pomažem na taj način, tako da mi je, s druge strane, puno srce. Od starta sam rešio da dam u humanitarne svrhe. I Vlahoviću sam rekao da ću da dam u humanitarne svrhe. Poneli smo iz Srbije dve sličice, za sina i za mene, koju dajemo u humanitarne srhe. Ne mogu da izdvajam nijedno dete, to mi teško pada, nažalost ima mnogo bolesne dece, tako da će novac da bude uplaćen na univerzalni račun fondacije Budi human, da oni mogu da podele kome je potrebno - objašnjava Saša.

Do naših fudbalera u Kataru nije bilo lako doći, a Saša kaže da za takav poduhvat treba da se ima i malo iskustva.

- Ovo mi je četvrto svetsko prvenstvo u fudbalu i imam malo iskustva. Pošao sam kod njih u hotel i poneo sam album sa sličicama koji sam hteo da mi potpišu i te dve sličice iz limitirane serije. Nije baš ni lako doći do njih. Na ulazu u hotel je, kao na aerodromu, bio skener i detektor metala, skenirane su i torbe. Ko dolazi automobilom, pregledaju mu vozilo. Došao sam do hotela, uz malo iskustva sam uspeo da uđem. Fudbaleri su išli ka svojim sobama. Zvao sam Vlahovića, odmah je došao. Bio je ljubazan, kulturan. Rekao sam mu šta ću da uradim sa sličicom. Nasmejao se, bilo mu je drago. Pitao me je zašto u albumu nije bilo njegove sličice. Ja je nisam zalepio jer sam razmišljao o tome da li ću da stavim tu iz ograničene serije. One se ne lepe, to su kartončići koji imaju poseban album. Taj album je redak, zato što je dosta skuplji od klasičnih albuma. Ima dve strane. Sa jedne se nalazi Vlahović, a sa druge imaju neke njegove karakteristike. To se ne lepi, nego se stavi u fasciklu u taj album - dodaje.

Kako kaže, nije želeo da kaže da će sličica da bude prodata u humanitarne svrhe, pa da se predomisli po dolasku u Srbiju.

- Ista takva kartica ostaje kod mog sina i ja ću obe da obeležim na isti način kako bi se znalo i posle dužeg vremena da je u pitanju original i da bi to moglo da se dokaže. Snimak je dokaz da je potpis autentičan. Sve to diže cenu. Ja sam hteo da dignem cenu u cilju da više pomognemo. Naglašavam da se novac ne uplaćuje meni, već direktno na račun fondacije - kaže Šaša.

Dodaje da se jedna firma javila u ponudama i istakla da će da uplati polovinu sume koja bude izlicitirana, čak i ako ne budu oni ti koji su izlicitirali sličicu, a takođe su se javljali i ljudi iz inostranstva. Trenutna ponuđena suma je 30.000 dinara. Ukoliko želite da licitirate i osvojite karticu, a pritom nekom pomognete, to možete da uradite u komentarima Fejsbuk objave ako kliknete ovde.

Video: Fudbaleri sleteli u Beograd, Piksija sačekao crni audi, klinci spopali Sergeja i Vlahovića za selfi

(Telegraf.rs)