Dačić osudio pokušaj nasilnog zauzimanja Skupštine grada Beograda

T. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

"Obaveza je svih političkih stranaka da najoštrije osude ovaj bezumni i nasilnički čin. Država je iznad svega i jača je od svih onih koji pokušavaju da je sruše", istakao je Dačić

Foto: Milena Đorđević

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić osudio je pokušaj nasilnog zauzimanja Skupštine grada Beograda.

"Socijalistička partija Srbije i ja lično, kao njen predsednik, najoštrije osuđujemo pokušaj nasilnog zauzimanja Skupštine grada Beograda. To je još jedna potvrda onoga o čemu sam govorio u predizbornoj kampanji, da je nasilje jedini njihov program, jer znaju da ne mogu dobiti poverenje naroda", stoji u saopštenju.

Dačić je rekao i da pružaju punu podršku državnim organima da preduzmu sve odgovarajuće mere protiv nasilnika i siledžija, i predsedniku Aleksandru Vučiću u odbrani slobode, samostalnosti, nezavisnosti i suvereniteta Srbije.

"Obaveza je svih političkih stranaka da najoštrije osude ovaj bezumni i nasilnički čin. Država je iznad svega i jača je od svih onih koji pokušavaju da je sruše", zaključio je.

(Telegraf.rs)