Šutanovac u Ripnju: Beograd mora da se decentralizuje (FOTO)

- Naš plan je da opštine budu nezavisne od gradske vlasti, kako bi građani koji daju novac za gradski budžet imali korist od njega - rekao je Šutanovac

Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac razgovarao je danas sa građanima u Ripnju i tom prilikom ocenio da je potrebno da se Beograd decentralizuje, kako bi meštani ovog podavalskog, ali i drugih naselja sami odlučivali o tome kako se troši njihov novac.

On je rekao da će koalicija "Da oslobodimo Beograd - DS, SDS, Nova, ZEP Zeleni“, čiji je kandidat, insistirati na potpunoj decentralizaciji prestonice, jer smatra da građani treba da odlučuju o upravljanju gradskim budžetom, jer ga oni i pune.

- Naš plan je da opštine budu nezavisne od gradske vlasti, kako bi građani koji daju novac za gradski budžet imali korist od njega - rekao je Šutanovac.

Šutanovac je ocenio da su meštani Ripnja s pravom ljuti na aktuelnu vlast, jer, kako je rekao, dok smanjuje plate i penzije, a povećava sve poreze, ni na koji način ne pomaže da se u ovom voždovačkom naselju bolje živi.

On je obećao da će omogućiti da mesne zajednice odlučuju na koji način će se ulagati novac građana, a ne da se troši, kako je rekao, na besmislene projekte u centru grada, kao što su skupe jelke ili "pevajuće fontane“.

(Telegraf.rs/ Tanjug)