DS: Socijaldemokrate iz regiona podržale Da oslobodimo Beograd

- Broj 4 je važan za Beograd ali i za Skoplje i za Zagreb i za Podgoricu i za Sarajevo - rekao je Irfan Čengić

Socijaldemokrate iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije podržale su koaliciju okupljenu oko Demokratske stranke "Da oslobodimo Beograd" na predstojećim beogradskim izborima, saopštila je danas DS.

Šutanovac: Samo ujedinjene demokrate mogu da oslobode Beograd

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije BiH Irfan Čengić preneo je podršku socijaldemokrata iz pet zemalja uz poruku da je DS najvažnija politička institucija u regionu.

- Za nas u regionu, Beograd ima dve strane. Jedna je ona koja je lider regiona i razvoja, druga strana ona koja bila lider devedesetih u svom tom ludilu devedesetih godina. Mi smo upravo zato došli da damo podršku DS koja je i tih devedesetih godina bila na vrednostima koje su temeljne vrednosti EU kojima mi svi trebamo da težimo: sloboda, jednakost, solidarnost - rekao je Čengić.

On je kazao da je za one koji dolaze iz susednih država DS "najvažnija politička institucija u regionu" i da je "nastala 1989. kao nasušna potreba svih naroda bivše Jugoslavije za demokratijom, vladavinom prava i evropskim integracijama".

Čengić je poručio da mu je čast što učestvuje u kampanji DS, noseće antiratne partije koja se zalagala za mir i saradnju regionu trideset godina, ključna u procesu pomirenja, izgradnji brige i sigurnosti za gradjane svih nacionalnosti i veroispovesti.

- Ovo je politička utakmica koja se vodi izmedju onih koji su pozivali sto za jednog i onih koji su se decenijama suprotstavljali ratovima, mržnji i agresiji. Demokrate, ceo region navija za vas. Građani Srbije, broj 4 je važan za Beograd ali i za Skoplje i za Zagreb i za Podgoricu i za Sarajevo - rekao je Čengić.

(Telegraf.rs / Tanjug)