Šutanovac se zahvalio glasačima, ali nije želeo da čestita pobedu: "Danas je DS posrnula"

Dragan Šutanovac se obratio građanima iz izbornog štaba DS-a

Demokratska stranka doživela je pravi debakl na beogradskim izborima, osvojivši svega 2,5 odsto glasova. Dragan Šutanovac se obratio građanima iz izbornog štaba DS-a.

(BLOG UŽIVO) Izbori u Beogradu: Ulazimo u poslednji sat izbora, do 19 sati glasalo oko 48,8 odsto birača (FOTO) (VIDEO)

- Ja nikada ne bežim od odgovornosti, razgovaraćemo sa stranačkim organima. Izborni proces je bio problematičan. Danas je DS posrnula, ali demokratija u Srbiji ne može da bude bez nas. Izvući ćemo pouku iz ovog. Nema mesta za kajanje što nismo ušli u koaliciju sa opozicijom - rekao je Dragan Šutanovac.

- Ponosan sam što sam deo opozicije i ove kampanje. Pobedićemo u budućnosti, to vam ja obećavam - rekao je Boris Tadić.

Lider DS-a, Dragan Šutanovac ocenio je da je izborni proces bio loš i nije bio u skladu sa zakonom, ali i da to nije bilo krucijalno za njihov rezultat.

Loš rezultat pripisao je finansijski najskromnijoj kampanji u odnosu na one koji su trenutno po rezultatima ispred te stranke, ali i da nisu dobro iskomunicirali sa biračima.

Šutanovac je čestitao opozicionim listama koje su prešle cenzus i poželio im da u Skupštini grada "zastupaju interese svih građana koji nisu zadovoljni sa trenutnom vlašću".

NIJE ŽELEO DA ČESTITA POBEDU

Upitan da li će čestitati i pobedničkoj stanci, Šutanovac je odgovorio da, iako su pokazali "nadmoć i ogranizaciju", njihova pobeda nije za čestitati, jer, kako kaže, "oni četiri godine urušavaju Beograd i da je teško zamisliti da će još četiri to nastaviti".

- DS je stranka koja postoji 28 godina, danas je posrnula, ali mislim da demokratija u Srbiji ne može bez DS-a. Tako je bilo u prošlosti, tako će biti i u budućnosti, a na nama je da nastavimo da se borimo za demokratsku, razvijenu, evropsku Srbiju - istakao je Šutanovac.

(Telegraf.rs)