Danijeli (24) se od petka gubi svaki trag: Ćerka pita kad će doći, muž je zove da se javi. Tog dana je 4 puta zvala isti broj (FOTO)

I dok iz zagrebačke policije poručuju “kako ne mogu da komentarišu nikakve navode vezane za ovaj slučaj”, a celu situaciju, osim Danijelinog supruga, izuzetno teško proživljavaju i njeni roditelji

Danijela Janković Hrnčić (24) nestala je prošlog petka, a hrvatska policija aktivno traga za ovom devojkomPorodica je očajna jer još uvek nemaju vesti o njoj, a za Danijelu neprestano pita njena petogodišnja ćerka.

DRAMA: Nestala maloletna majka Božica i njena beba! Ceo Balkan na nogama (FOTO)

- Molim te, Danijela, samo mi javi da si dobro, samo mi reci da si živa i zdrava. Ako me ne želiš, budi sa kim god hoćeš, gde god hoćeš, volim te i ništa ti neću zameriti, ali ne drži i mene i našu ćerkicu i svoje roditelje u neizvesnosti – jedva zadržavajući suze, govori Huse Hrnčić (32), Danijelin suprug.

Govore mi: ne budi dosadan

Iz kuće u Donjem Stupniku, gde je živela sa roditeljima, suprugom i petogodišnjom ćerkicom izašla je u petak oko 9 sati, sela u plavu Golf “šesticu” koju joj je pre dve godine poklonio upravo suprug, a gde se uputila nakon toga, trenutno niko ne zna.

– Ja sam iz kuće u autoperioncu na Jankomiru, gde radim, otišao u 7:20 sati, a sa njom sam razmenio nekoliko poruka sat vremena kasnije. Napisao sam joj: “Dušo, da li si kod kuće?”, a ona mi je odgovorila kako upravo suši kosu i da zatim ide da podigne rezultate kod doktora u Remetinec.

Čuli smo se još u 9:34 kad mi je rekla da je upravo na bankomatu i da podiže novac, a idući poziv sam joj uputio u 10:30 sati, ali broj joj je bio nedostupan – rekao je Danijelin suprug.

Ubrzo mu je, kaže, sve to postalo sumnjivo, a uveče je slučaj prijavio policiji, piše Večernji.hr.

– Zovem u stanicu svaki dan da pitam imaju li kakvu novu informaciju, a oni mi odgovaraju “da ne budem dosadan, i da ih pustim da rade svoj posao” – nemoćan je Huse Hrnić.

Priznaje kako su mu rekli da je Danijela tog petka ujutro razmenila četiri poziva sa jednim brojem mobilnog telefona, ali ne žele da mu daju taj broj. Takođe, tvrdi i kako su mu u policiji rekli da njegova supruga nije otputovala van granica Hrvatske, ali u tome ih opovrgava specijalista za kompijuterske mreže koji je radio i na slučaju lociranja Amerikanke Vanese Ranej, a koji je na molbu Huse Hrnića pokušao da locira njegovu suprugu, odnosno njen mobilni telefon.

– Nakon što me Danijelin muž nazvao i dao mi podatke o njenom mobilnom telefonu, mejl adresama i Fejsbuk profilu, ustanovio sam da se Danijela nalazi van Hrvatske jer je zadnje povezivanje njenog mobilnog telefona bilo 21. jula u 18:33 sati na javnoj mreži u Austriji, a 24. jula u 20:28 sati na Vodafone mreži u Nemačkoj.

Prema svim testovima prema njenom mobilnom telefonu i podacima koje imam, ona se nalazi u Nemačkoj. S obzirom na to da se Danijela vodi kao nestala, svakako bi naše institucije trebale da kontaktiraju sa službama u Nemačkoj. Napominjem i kako je njen broj mobilnog telefona nedostupan, ali se njen uređaj preko njenih podataka povezivao na internet.

Inače, do informacija o njenoj lokaciji došao sam preko javno dostupnih aplikacija, a laički rečeno, svaki uređaj spojen na neku mrežu vidljiv je i dostupan, pitanje je samo kako doći do njegove adrese. Svaki takav uređaj ostavlja neki trag, odnosno “log” koji se može u realnom vremenu komuniciranja locirati – objasnio je specijalista za kompjuterske mreže.

U vezi su više od deset godina

I dok iz zagrebačke policije tek kratko poručuju “kako ne mogu da komentarišu nikakve navode vezane za ovaj slučaj”, a celu situaciju, osim Danijelinog supruga, izuzetno teško proživljavaju i njeni roditelji, piše Večernji.hr.

Otac joj je tu u Stupniku, zatvorio se u sobu, ni sa kim ne razgovara, strah me je da mu se nešto ne dogodi. Ćerkica je na moru sa njenom majkom, svaki dan pita: “A kad će mama doći”, zasad joj još uvek ne govorimo šta se zapravo događa – govori Huse Hrnić.

Ističe da mu je bitno samo da se Danijela javi i da kaže da je dobro, a da će svaki drugi problem već nekako da reše.

– U vezi smo deset godina, otkako je ona krenula u prvi razred srednje škole. Pre dve godine imali smo jednu veću svađu, ali osim toga uvek smo se dobro slagali, stalno smo bili u kontaktu. Dan pre nego što je nestala došla je po mene na stanicu, otišli smo na kebab, došli kući, razgovarali pa legli u krevet – kazuje očajni suprug.

(Telegraf.rs/Večernji.hr)