Profesorka se prijavila za posao pedavača u Austriji: Ponudili su joj 1.100 evra, i OVE uslove. Odbila je istog časa, evo zašto!

Šta biste vi uradili na njenom mestu?

Profesorka hrvatskog jezika Romana Fabijanov ostala je šokirana kada je dobila odgovor na oglas za posao za koji se prijavila.

PAKLENA VOŽNJA NA ULICAMA SPLITA: Dvojica vozača ludovala sinoć, blokirali ceo saobraćaj (VIDEO)

Mario je uložio samo 700 dinara u šivaću mašinu i počeo da pravi ono čega bi se retko ko setio: Sada ima svoj biznis! (FOTO) (VIDEO)

Ona je svoj CV poslala u hrvatski skijaški kamp u Austriji gde se javila za podučavanje dece u popodnevnim i večernjim satima, a ono što su joj oni napisali, u najmanju ruku ju je iznenadilo.

- Tražimo prvenstveno učiteljicu hrvatskog jezika, ali takođe i osobu koja je spremna da pomogne u ostalim procesima kampa. Nažalost radnu dozvolu za učiteljicu hrvatskog ne možemo da dobijemo, ali radnu dozvolu za spremačicu, to možemo dobiti. Tvoj zadatak bi bio da u jutarnjim satima pomžeš spremanju i čišćenju soba, a popodne u vođenju, organizovanju nastave hrvatskog jezika sa decom. Plata neto 1100 evra. Radi se sedam dana u nedelji - citira Romana.

Kaže kako je sve prijavila inspekciji rada, od koje očekuje reakciju jer smatra da je reč o sramotnim uslovim o konkursu.

Romana se pita šta bi joj još morala da radi da je prihvatila posao, piše Dnevnik.hr.

- Celo jutro rintam i sređujem njihove sobe, a popodne ih vesela, čila i puna motivacije učim jezik i književnost - kaže profesorka.

(Telegraf.rs / Dnevnik.hr)