Isušilo se srpsko jezero i svi su očekivali da ispod nema ništa: Kad su se ukazali krst, krov i grobovi, zanemeli su (VIDEO)

Pogledajte šta se nalazi na dnu najvećeg veštačkog jezera na Balkanu

Prolaznici imaju utisak da ono nema kraj, ispred očiju "pukne" nepregledna vodena površina. Ipak, ono po čemu se razlikuje od mnogih drugih jezera jeste velika tajna koju krije, a koja je javna tek kad se jezero isuši. 

Na dnu ovog OGROMNOG SRPSKOG jezera je POTOPLJEN GRAD koji krije MNOGE TAJNE! (VIDEO)

Bilećko jezero se nalazi na reci Trebišnjici u Republici Srpskoj. Sve je počelo daleke 1968. godine - izgradnjom hidroelektrana na Trebišnjici potopljene su kuće i imanja. Tada su sela potpuno evakuisana da bi na tom mestu niklo jezero.

Podizanjem vode potopljene su kuće i imanja iz sela Panik, Orah, Čepelica, Zadublje i Miruše.

Zajedno sa selima, voda je potopila i spomenike prošlosti: groblja, puteve, pa čpak i velelepne crkve. Među njima je i Manastir Kosijerevo, kao i mnogi kulturno-istorijski spomenici.

Oni sada pod vodom čekaju sušne dane da bi se ukazali u svom svom sjaju.

Međutim, zbog veoma sušnog perioda vodostaj jezera je drastično opao. Kad se to desilo, iz vode su počeli da isplivavaju krst s crkve, nadgrobni spomenici, čitave kuće iz sela…

Na dnu ovog jezera krije se zapravo čitavo jedno naselje koje u sebi čuva duh prošlosti, i koje bi moglo da ispriča gomilu neverovatnih priča budući da je jezero nastalo izgradnjom brane Grančarevo na reci Trebišnjici blizu grada, da je brana visoka 123 metra, a široka u vrhu 439 metara.

Pogledajte šta se nalazi na dnu najvećeg veštačkog jezera na Balkanu:

(Telegraf.rs)