Incident obavijen misterijom u splitskom zatvoru: Svi pričaju o robijašu koji se predozirao drogom koju je uneo u TAMPONU?!

Mladić (21) poreklom iz Karlovca još uvek se nalazi na bolničkom lečenju

Dvadesetjednogodišnji zatvorenik splitskog zatvora na Dračevcu, koji je prošle subote ujutru tokom kontrole ćelija pronađen bez svesti, još uvek se nalazi u splitskoj bolnici na lečenju i njegovo stanje je mnogo bolje. Zatvorenik se predozirao drogom koju je prošvercovao u tamponu.

Ohajo je postao epicentar heroinske groznice: Ovde ni šerifova žena nije imuna na drogu!

Mladić rodom iz Karlovca s prebivalištem u Splitu, gde radi na očevom štandu, u slobodno vreme krade, pa je u zatvoru završio upravo zbog ove svoje "dopunske" delatnosti, piše "Slobodna Dalmacija".

Kako je u ćeliji došao u dodir s narkoticima, nije otkriveno ni nakon službenog odgovora Uprave za zatvorski sistem Ministarstva pravosuđa koje nije ni demantovalo ni potvrdilo ranije natpise da je ovo drugi dodir s drogom ovog mlađeg punoletnika u splitskom zatvoru.

U prvom slučaju droga je pronađena nakon posete, skrivena u tamponu, a u drugom slučaju uspešno ju je sakrio od zatvorskih čuvara te je upotrebio, predoziravši se.

- U zatvor u Splitu pozvana je u subotu 28. oktobra 2017. godine u jutarnjim satima Hitna medicinska pomoć jer je jedan zatvorenik zatečen bez svesti. Zatvorenik je sproveden u Klinički bolnički centar Split na dalju medicinsku obradu te je zadržan na lečenju. Tokom boravka u Zatvoru u Splitu, prilikom pretrage, kod tog zatvorenika pronađena je manja količina biljne materije izgleda i mirisa karakterističnoga za opojnu drogu marihuanu, što mu je oduzeto. Nakon pronalaska nedopuštene stvari zatvorenik je raspoređen u uslove višeg nivoa sigurnosti, a pronađena sumnjiva materija predana je službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova radi poduzimanja radnji iz njihove nadležnosti - stoji u saopštenju u kojem nema ni reči o tome šta će se preduzeti protiv onih zatvorskih radnika koji nisu sprečili da ta marihuana i dođe do mladića.

(Telegraf.rs)