Lake fest ove godine od 9. do 11. avgusta (FOTO)

Jedna od mera koja se sprovodi u sklopu ovog Programa je i mera podrške za organizaciju muzičkih festivala koji značajno doprinose obogaćenju turističke ponude Crne Gore tokom letnje turističke sezone

Ovogodišnje osmo izdanje LAKE FESTA održaće se od 9. do 11. avgusta na Krupačkom jezeru u Nikšiću, saopštili su danas organizatori na pres konferenciji koja je održana u Montenegro caffe pubu u Podgorici.

Medijima su se pored direktora festivala Peđe Zečevića, obratili predstavnici generalnih sponzora festivala Ćazim Hodžić, generalni direktor direktorata za razvoj turističke destinacije i turističkog prometa u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Sonja Nikčević, potpredsjednica opštine Nikšić, Natalija Milić iz Pivare "Trebjesa", Eleonora Albijanić iz Elektroprivrede Crne Gore.

- Opština Nikšić nastoji da u skladu sa svojim mogućnostima podrži LAKE FEST, koji već osam godina okuplja vrlo značajna imena crnogorske i regionalne scene, jer je prepoznala ovaj festival kao vrlo važnu manifestaciju koja doprinosu razvoju turizma Nikšića, kao i promociji grada na širem planu-  rekla je Sonja Nikčević, potrpedsednica opštine Nikšić.

Ministartsvo održivog razvoja i turizma zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom od 2014. godine realizuje Program podsticajnih mera u oblasti turizma. Jedna od mera koja se sprovodi u sklopu ovog Programa je i mera podrške za organizaciju muzičkih festivala koji značajno doprinose obogaćenju turističke ponude Crne Gore tokom letnje turističke sezone.

- Ne treba posebno govoriti o samom značaju LAKE FESTA za grad Nikšić i za sve građane ovog grada koji su prepooznali festival kao odličnu priliku da promovišu svoj grad. Ovaj festival uvezuje centralni, južni i sjeverni dio Crne Gore i daje mogućnost posjetiocima da ne samo uživaju u muzičkom spektaklu nego i da dožive Crnu Goru na najljepši mogući način - izjavio je Ćazim Hodžić, generalni direktor direktorata za razvoj turističke destinacije i turističkog prometa u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Pivara "Trebjesa", sponzor od samog početka LAKE FESTA i ove godine će u okviru festivala organizovati društveno odgovorne aktivnosti.

- Činjenica da je Nikšićko pivo zvanično pivo festivala već osam godina dovoljno govori o povjerenju i partnerskom odnosu koje imamo sa organizatorima LAKE FESTa.  Dodatnu vrijednost ćemo i ove godine kreirati realizovanjem ekološke akcije "Rock and Recycle" na koju smo naročito ponosni, s obzirom na to da je prošle godine tokom festivala prikupljeno 30. 00 hiljada plastičnih čaša od kojih je napravljena i skulptura vidre koja će krasiti ovogodišnji prostor festivala - izjavila je Natalija Milić. U nastavku je Milić dodala da će i ove godine biti obezbeđen organizovan prevoz za sve posetioce festivala po pristupačnim cenama.

Elektroprivreda Crne Gore je kao i ranijih godina besplatno ustupila prostor oko Krupačkog jeyera, kao i uložila značajna finansijska sredstva za organizaciju ovogodišnjeg festivala.

- Energija pokreće život i svet i nadam se da će ta energija donijeti dobre vibracije na Lake fest - rekla je je Eleonora Albijanić u ime Elektroprivrede Crne Gore.

Direktor festivala, Peđa Zečević podsjetio je da je do sada LAKE FEST posjetilo više od 170 000 posjetilaca, a u programima festivala učestvovalo je više od 140 izvođača iz Crne Gore, regiona i inostranstva.

- Značaj LAKE FEST se svake godine ogleda i u sjajno organizovanom kampu koji bez sumnje nosi epitet najvećeg festivalskog kampa na prostoru regiona. Poseban akcenat LAKE FESTu iz godine u godinu daje njegova ekološka orijentacija, čijim programima je posvećeno mnogo vremena i sredstava i s pravom je LAKE FEST prvi zeleni festival u Crnoj Gori i lider u regionu.

Zečević je dodao da će do 15. juna biti poznat kompletan line up festivala. Na festivalu će nastupiti veliki broj crnoogorskih izvođača, kao i izvođači iz regiona dobro poznati crnogorskoj publici. Cena karte ostaje nepromijenjena i ona iznosi 10€ za jedno veče i 25€ za tri večeri. Kao i prethodnih godina i ove godine će biti organizovan besplatan prostor za kamp. Pored glavne bine biće organizovana i mala bina u kampu.

Generalni sponzori LAKE FESTA su Pivara "Trebjesa" Nikšić, Elektroprivreda Crne Gore, opština Nikšić i Nacionalna turistička organizacija.

(Telegraf.rs/ PR)