Zbog bespravne gradnje na Braču, Beograđankama preti pet godina zatvora

Ove dve Beograđanke su u maju i junu 2017. godine kao i od oktobra prošle do januara ove godine, u Splitskoj na Braču, kao investitori izvodile građevinske radove a da prethodno za to nisu dobile odgovarajuću građevinsku dozvolu

Protiv Marije Đ. (77) i Aleksandre J. (54) iz Beograda, Opštinsko javno tužilaštvo u Splitu podiglo je optužnice zbog bespravne gradnje na pomorskom dobru na Braču.

Penzionerka Marija i njena kćerka Aleksandra, arhitekta po struci, terete se da su, bespravnom gradnjom počinile kazneno delo protiv životne sredine, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

>>> Hrvatskoj firmi hitno potrebno 160 građevinaca za rad po Evropi: Žele i angažuju Srbe, ali postoji jedna velika prepreka

Kako se navodi u optužnici, ove dve Beograđanke su u maju i junu 2017, kao i od oktobra prošle do januara ove godine, u Splitskoj na Braču, kao investitori na dve katastarske parcele u zaštićenom obalnom području mora, izvodile građevinske radove a da prethodno za to nisu dobile odgovarajuću građevinsku dozvolu.

Za to vreme, izgradile su objekat površine 60 kvadratnih metara, prenosi Slobodna Dalmacija.

Marija ima primanja od 4.000 evra mesečno, a vlasnica je jedne četvrtine kuće u Splitskoj, stana u Beogradu od 100 kvadrata u kojem i živi, kao i automobila "alfa romeo" iz 2000. godine.

Aleksandra je diplomirani inženjer arhitekture, zaposlena u trgovačkom društvu, sa mesečnim primanjima od oko 1.000 evra mesečno. Suvlasnica je stana od 80 kvadrata u Beogradu u kojem i živi. Do sada nisu bile osuđivane.

VIDEO: Crkva gradi stanove

(Telegraf.rs)