Evo šta Hrvati misle o Tompsonu: Najviše ga podržavaju birači jedne političke partije, drugi ne žele njegove proustaške pesme

Više od polovine anketiranih - 51,7 odsto smatra da je Tompson trebalo da nastupa na Trgu, dok se 38,8 odsto ispitanika protivilo tom nastupu, a 9,5 odsto ne zna ili je neodlučno

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu 16. jula dočekalo pola miliona navijača, Hrvatska je bila svedok jednom od najvećih okupljanja u istoriji države, navodi hrvatski RTL dodajući da je "cela zemlja disala kao jedno", a da su mišljenja bila podeljena jedino oko pojavljivanja Marka Perkovića Tompsona.

Zbog toga je ta televizija sprovela anketu u kojoj je građane Hrvatske pitala šta misle o tome.

>>> ZAGREPČANI IZVIŽDALI TOMPSONA? Obratite pažnju i videćete da je publika bila revoltirana zbog ustaške pesme koju je tražio Modrić (VIDEO)

U anketi, koju je sprovela agencija "Promocija plus" učestvovalo je 1.300 ispitanika, a pokazalo se da mu podrška nije ni približno velika kao što tvrdi hrvatski selektor Dalić.

Više od polovine anketiranih - 51,7 odsto smatra da je Tompson trebalo da nastupa na Trgu, dok se 38,8 odsto ispitanika protivilo tom nastupu, a 9,5 odsto ne zna ili je neodlučno, čime je potvrđeno da je teza o podeljenosti društva oko ovog pevača tačna.

Oni koji podržavaju Tompsonov nastup, njih 51 odsto, kao glavni razlog ističu činjenicu da su igrači hteli da im zapeva na bini te večeri.

S druge strane, oni koji su bili protiv Tompsona, kao glavni argument navode da su njegove pesme proustaške, i da ne podržavaju ono što on predstavlja.

Na RTL-u su se bavili i time kako su Tompsonovo pojavljivanje na dočeku doživeli birači iz vodećih stranaka.

Čak 76 odsto birača HDZ-a ga podržava, ali nije beznačajna ni podrška od 17 odsto koju taj muzičar uživa među biračima SDP-a.

Navodi se i da Tompsona podržava i više od polovine birača Živog zida (50,9 odsto), većina birača Mosta (90 odsto), kao i većina fanova stranke Milana Bandića (53 odsto).

VIDEO: Hrvati slave drugo mesto i horski uz Tompsona vređaju Srbe:

(Telegraf.rs/Tanjug)