Gore društvene mreže, svi pričaju o Benksiju u Hrvatskoj: Šahovnica je skliznula, a ukazao se Tito (FOTO)

Sve je podsetilo na nedavni prizor kada je platno britanskog umetnika "Devojka sa balonom" šokiralo svet

Na Fejsbuk profilu novinara Elvisa Morine objavljena je fotografija iz jedne hrvatske učionice, u kojoj je nad školskom tablom nalazila fotografija Josipa Broza Tita. Vremenom je Titova fotografija zamenjena hrvatskim grbom, ali spletom okolnosti grb je skliznuo iz okvira i ostavio napola otkriveno lice druga Tita.

- Prejako, skoro kao kad su pre oko 10 godina prodavačice u onoj trgovini nekoj kod Čarlija zabunom okačile jugoslovensku zastavu umesto hrvatske. Zaostala im negde u dubinama skladišta - stoji u jednom od komentara, dok drugi korisnik navodi da je "Ovo poruka s više instance, nebesko prosvetljenje".

>>> Čija će se zastava vijoriti na Titovom "Jadranu"? Dve članice NATO se prepucavaju oko čuvenog broda

Sve je podsetilo na nedavni prizor kada je platno "Devojka sa balonom" britanskog uličnog umetnika Benksija, na aukciji u čuvenom Sotbiju u Londonu, u trakama počela da izlazi iz okvira nakon što je prodata za 1,36 miliona dolara.

Najpoznatiji crtač grafita je još pre nekoliko godina u ram svoje slike ugradio rezač papira kako bi mogao da je uništi, u slučaju da se ikada nađe na aukciji. To je i učinio čim je prodata, a vrlo brzo je snimak sa aukcije podelio na svom Instagram profilu.

(Telegraf.rs)