Srbin prebrzo vozio u Makedoniji, pa umesto kazne policajcima dao mito: Čim se udaljio, shvatili su da su nasamareni

Na rukama dvojice nesavesnih policajaca škljocnule su lisice

Dvojica policajaca iz Demir Kapije, gradića na jugu Makedonije, koji su zatražili mito od jednog srpskog državljanina da ga ne bi kaznili zbog prebrze vožnje, završili su u pritvoru.

Srbin, čiji identitet policija nije otkrila, dao im je traženih 50 evra, a odmah potom ih je prijavio u policijsku stanicu u Negotinu. Nedugo potom, na rukama dvojice nesavesnih policajaca škljocnule su lisice.

Srbin pobegao iz zatvora u Crnu Goru, uhapšen 6 sati pošto je pokušao da siluje devojku

- Odeljenje za unutrašnju kontrolu, kriminalističku istragu i profesionalne standarde MUP Makedonije podnelo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Velesu krivičnu prijavu protiv policijskih službenika S.F. ( 27 ) i D.T. ( 22 ) iz

Policijske stanice u Demir Kapiji zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo primanje mita, saopštio je na današnjoj pres konferenciji portparol MUP, Toni Angelovski.

Dvojica policajaca su pre dva dana na autoputu blizu Demir Kapije zbog prebrze vožnje zaustavili vozilo srpskog državljanina. Da mu ne bi napisali kaznu za počinjeni saobraćajni prekršaj, policajci su od Srbina zatražili mito od 50 evra.

- Čim im je oštećeni dao pare, otišao je u Policijsku stanicu u Negotin, gde je prijavio slučaj. Odmah nakon toga, u sadejstvu sa javnim tužiocem iz Velesa, policijski službenici iz Odelenja za unutrašnju kontrolu preduzeli su mere i aktivnosti za obezbeđivanje dokaza i dokumentovanje krivično pravnog događaja. Osumnjičenim policijskim službenicima, sudija u predhodnom postupku je odredio pritvor u trajanju od 30 dana, rekao je Angelovski.

(Telegraf.rs/D.J)