Sezonska ski karta sa Jahorine važi u slovenačkim ski centrima

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina", Dejan Ljevnaić, predstavio je sve pogodnosti dogovora sa predstavnicima slovenačkih ski centara na današnjoj konferenciji održanoj u Sloveniji

Predstavnici slovenačkih ski centara pre više od mesec dana posetili su Jahorinu i uverili se u sve pozitivne promene koje su se dogodile na Jahorini, kada se i rodila ideja o zajedničkom sporazumu. Mogućnost skijanja u devet slovenačkih ski centara, i to Mariborsko Pohorje, Rogla, Golte, Krvavec,  Stari Vrh, Vogel, Kranjska Gora, Kanin i Cerkno, sa sezonskom ski kartom sa Jahorine i obrnuto veliki je benefit svih ljubitelja planine i skijanja.

- U veoma kratkom roku smo, na obostrano zadovoljstvo, postigli dogovor da ski pas sa Jahorine važi u slovenačkim ski centrima i obrnuto. Ovaj dogovor je naišao na veliko oduševljenje svih koji su čuli za njega, a ja se iskreno nadam da će što više skijaša iskoristiti ovu pogodnost - izjavio je direktor Olimpijskog centra „Jahorina“, Dejan Ljevnaić i dodao:

- Sada kada Jahorina ima sigurnost u sneg sa minimum 120 zagarantovanih dana skijanja, verujem da će se veliki broj skijaša iz Slovenije odlučiti da vidi šta smo to sve novo uradili na Jahorini. Zimu ćemo dočekati sa kompletno izgrađenim i završenim Technoalpin sistemom za veštačko osnežavanje kojim je povezano celo skijalište sa 88 lansera i 25 topova. Na samom vrhu planine, izgrađeno je veštačko jezero od 75.000 m3 koje će biti atrakcija i leti i zimi i koje će prirodnim padom osnežavati jahorinske staze. Imamo 40km odlično uređenih i povezanih skijaških staza koje predstavljaju raj za skijaše i bordere, od toga osam staza je homologovano po FIS standardima u disciplinama SL, GS, GS i spust. Pored toga, svi skijaši moći će da uživaju u noćnom skijanju, kao i proširenim i ublaženim postojećim stazama. Nakon brojnih sprovedenih projekata na unapređenju skijališta, verujemo da je Jahorina odlična destinacija za zimski odmor i skijanje.

Jahorina postaje jedan od vodećih ski centara u regionu dok je saradnja sa slovenačkim ski centrima  samo još jedan od dokaza za to.

(Telegraf.rs/ PR)