Britanski Gardijan tvrdi: Hrvatska policija pretukla azilante. Pojavio se i krvavi video!

Na snimku se vidi muškarac čije lice je obliveno krvlju

Britanski Gardijan objavio je snimak za koji tvrdi da prikazuje azilante koje je navodno pretukla hrvatska policija, piše index.hr.

- Azilanti iz Alžira, Sirije i Pakistana pokušali su da pređu granicu između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, ali ih je zadržala hrvatska policija. Azilanti kažu da su brutalno pretučeni, a potom poslati nazad - piše Gardijan.

LOME KOSTI

Na snimku se prvo čuje glas azilanta koji govori da im hrvatski policajci lome kosti, a potom se prikazuje muškarac čije lice je obliveno krvlju.

I nemački list "Die Welt" je krajem septembra pisao o brutalnom postupanju hrvatske policije prema azilantima. Nemački časopis "Superillu" takođe je pisao da migrante na hrvatskoj granici "pretuku, opljačkaju i onemoguće im da podnesu ispravan zahtev za azil", i da takvu politiku sprovodi hrvatska policija. Današnja politika Hrvatske prema migrantima se opisuje sličnom onoj Mađarske Viktora Orbana.

S druge strane, ministar Davor Božinović i dalje hvali rad policije, tvrdeći kako Hrvatska ima jednu od najsposobnijih graničnih policija u Evropi.

- Hrvatske policije ima dovoljno i ona je ta koja je specijalizovana i obučena za postupanje na granici - rekao je Božinović krajem oktobra.

VIDEO: Migranti pokušali da spuste merdevine iz kamiona u pokretu

(Telegraf.rs)