Gradonačelnik Vukovara ucenjuje Pupovca: Mora da odluči na čijoj je strani za Dan sećanja

Penava kaže da lider SDSS treba da odluči gde mu je mesto uz stradale ili, kako je rekao, agresore

Gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava, izjavio je danas da nije merodavan da govori o tome ko je dobrodošao, a ko nije na obeležavanje Dana sećanja na žrtvu Vukovara, u nedelju 18. novembra, ali da lider SDS S, Milorad Pupovac, treba da odluči gde mu je mesto - uz stradale ili, kako je rekao, agresore.

- Svako mora da odluči da li mu je mesto u Bačkoj Palanci uz bok pripadnicima agresorske srbočetničke vojske ili odavati počast žrtvama te iste agresije. Ne možete sediti uz bok njima i onda doći i reći da uvažavate ljude koji su stradali - rekao je Penava odgovarajući na pitanje da li je Pupovac dobrodošao u Vukovar na Dan sećanja.

On je novinarima u Saboru kazao da je "ta razlika definisana Ustavom, deklaracijom Hrvatskog sabora o Domovinskom ratu i Haškim sudom koji je jasno presudio i oslobodio hrvatske generale".

Program obeležavanja Dana sećanja na žrtvu Vukovara nije objavljen, a Penava kaže da toga dana u tom gradu "u prvom planu treba da bude žrtva Vukovara u Domovinskom ratu, svi poginuli heroji i stradali civili u velikosrpskoj agresiji 1991. i nikakva druga imena".

On je rekao da veruje da će taj događaj proteći dostojanstveno i mirno.

(Telegraf.rs/Tanjug)