Maja nastupa sa Džastinom Timberlejkom, ceo svet je gledao u nju tokom Superbola: Bila je deo dodele Gremija i spotova najvećih muzičkih zvezda (FOTO) (VIDEO)

"Ušla sam u halu, a Džastin je bio tamo, vežbao svoju koreografiju, što je odmah prestao da bi se predstavio nama plesačicama i stisnuo ruku svakoj od nas"

- Nikad neću zaboraviti da sam pomislila:"Ja, Maja Kereš iz Hrvatske, upravo se rukujem sa Džastinom Timberlejkom. Ima stvarno posebne i duboke plave oči" - priseća se lepa Riječanka prvog susreta i početka saradnje sa jednim od najboljih svetskih muzičara, princem popa. Rame uz rame sa njim učestvovala je na Superbolu, a potom provela i nezaboravnih godinu dana, kao jedna od njegovih plesnih partnerki na turneju po Americi i Evropi. Da li sam zaboravila da kažem da je nastupala i na dodelama Gremija?

Njen posao je takav da joj se planovi menjaju od danas do sutra i nikad ne može planirati mnogo unapred. Čak ni to u kom delu sveta će sutra biti. Ali, Majini projekti su toliko dobri i ekskluzivni da ta neizvesnost postaje potpuno nebitna. Jer, kada imaš samo 31 godinu i nastupiš na Superbolu, i sa Timberlejkom, da li je zaista bitno gde se budiš, a gde zaspiš?

Foto: Privatna arhiva

Maja Kereš je rođena u Rijeci. Iako joj je ovaj zalivski gradić tokom odrastanja dao sve što joj je trebalo, poželela je više. Posle godina plesa, držanja časova i profesionalnih angažmana u Hrvatskoj, poželela je da napravi iskorak napred, htela je da popne karijeru na svetski nivo.

- Odlučila sam da odem u Njujork, u plesni centar "Broadway Dance Center". Tamo sam ostala nekih sedam meseci, učila i trenirala, da bi me na kraju primetili plesni učitelji, koreografi, ali i jedna od najjačih plesnih agencija. Moji ludi snovi, koji su možda za neke "normalne" standarde zvučali vrlo nerealno (pa čak i meni ponekad), doveli su me do toga da se preselim preko "bare".

Plesati uz Džastina Timbrlejka bio joj je san broj jedan od trenutka kad je prvi put čula za njega i njegove pesme.

- Ali, sanjati o tome iz grada Rijeke, u jednoj maloj državi Hrvatskoj, zvuči sasvim nerealno. Toliko da se i ja ponekad uštinem kako bih se uverila da ne sanjam i da je to zaista moj posao. Džastin mi je bio omiljeni pevač zbog svoje muzike, ali nakon što sam ga upoznala i lično, samo mi je još više porastao u očima jer je i fenomenalan čovek - kaže Maja za Telegraf.

Odlično pamti i prvi susret sa slavnim pevačem.

- Bilo je to na probi za spot za njegovu pesmu "Filthy". Ušla sam u halu, a on je bio tamo, vežbao svoju koreografiju, što je odmah prestao da bi se predstavio svima nama plesačicama i stisnuo ruku svakoj od nas. Nikad neću zaboraviti da sam pomislila: "Ja, Maja Kereš, iz Hrvatske, se upravo rukujem sa Džastinom Timberlejkom. Ima stvarno posebne i duboke plave oči" - iskrena je.

Foto: Privatna arhiva

- On je fenomenalna osoba i sef. Poštuje i ceni svakog od nas koji smo na bilo koji način vezani uz šou, bilo da smo na sceni, iza nje, ili deo ekipe koja sastavlja i rastavlja tu istu scenu. Svi smo bitni i nezamenljivi i on se trudi da nam to da do znanja na svoj način - dodaje lepa Hrvatica.

Maju sam gledala na koncertu u Stokholmu u avgustu i dok je bila na bini - imala sam izražen osećaj ponosa što je jedna od nas, devojka sa Balkana, na tom mestu gde - po raskošnom talentu i harizmi - u potpunosti pripada.

Foto: Mark Nguyen

Jedan nastup u okviru te turneje posebno joj je drag.

- Mislim da mi je nastup broj jedan onaj u Beču, jer su tamo došli da me gledaju tata, brat i najbliži prijatelji. Zapravo je tu bila grupica od desetak ljudi. Navijali su za mene, stajali u publici u VIP delu i gledali mene na bini dok radim svoj posao iz snova (a povremeno i Džastina). To je zaista bio neprocenjiv osećaj - kaže mi kroz osmeh.

Foto: Privatna arhiva

Pre turneje sa princem popa u Njujorku i Los Anđelesu radila je na brojnim reklamama, nastupima, muzičkim spotovima. Od pevača sa kojima je sarađivala, izdvaja: Fergie, elektronski duo AlunaDžordž, Keith Urban, Rob Tomas.

- Nastupala sam na Koačeli, na dodeli Gremija, Iheart radio festivalu, Superbolu. S Aleksandrom Stan sam sarađivala na njenom spotu za pesmu "Majami", koji smo snimali u LA-u.

Iako sada vodi srećan i ispunjen život, Maja je 13. marta 2005. godine zadobila teške povrede u saobraćajnoj nesreći.

Foto: Privatna arhiva

- Preživela sam zahvaljujući brzoj reakciji doktora i posle nekog vremena sam se oporavila. Danas ponosno nosim svoje ožiljke koje me podsećaju na taj dan, ali na dobar način. Od tada,  moja porodica i bliski prijatelji slave svaki 13. mart kao moj drugi rođendan.

Život je hteo, slučajnost, ili sudbina, da Maja tačno 13 godina posle nesreće, 13. marta zapleše na prvom koncertu sa Džastinom Timberlejkom. Danas više ne misli da broj 13 donosi nesreću.

Foto: Mark Nguyen

- Puna sam zahvalnosti zbog toga što sam doživela i svakog dana slavim život. Sigurno da me nesreća promenila, kako fizički - povredama, tako i psihički. Činjenica da sam prebrodila nešto tako izuzetno teško, dokaz mi je da mogu sve. Zato znam i verujem da sam snažna, da sam borac i da ne odustajem - zaključuje.

Sada uživa u rodnoj Rijeci, gde je došla za praznike, a nakon Nove godine odmah leti u Vašington. Tamo već 4. januara ima sledeći koncert u okviru Timberlejkove turneje koja traje do polovine aprila.

Foto: Mark Nguyen

(Jasmina Stakić/j.stakic@telegraf.rs)