Tompson na Fejsbuku objavio snimak sa koncerta gde fanove pozdravlja ustaškim pozdravom "Za dom spremni": Nova provokacija hrvatskog pevača (VIDEO)

Ova objava usledila je nekoliko dana nakon što je predsednica Kolinda Grabar Kitarović priznala kako je bila u zabludi kada je tvrdila da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona, pojavio se snimak sa njegovog koncerta na kojoj izvodi  "Bojnu Čavoglave" koja počinje pozdravom "Za dom spremni".

U objavi videa stoji: "Pozdravljamo Vas sa starim hrvatskim pozdravom koji smo s ponosom koristili u Domovinskom ratu "Za dom spremni"".

- Pesmu "Bojna Čavoglave" Marko je napisao u Domovinskom ratu. I danas je izvodi. Na društvenim mrežama je objavio stih iz pesme i sad se opet dižu polemike kako je to ustaški pozdrav. Nije, samo je citirao svoju pesmu. Nisam znao da je to greh - rekao je za 24sata Denis Pletikosa, menadžer Marka Perkovića Tompsona.

- To je stari hrvatski pozdrav koji smo koristili u ratu, ne znam čemu opet razne priče, i to uvek kad Tompson nešto kaže i napiše - zaključio je.

Ova objava sa Fejsbuka je izazvala pravu buru Printskrin:Facebook/Marko Perković Thompson

Ova objava usledila je nekoliko dana nakon što je predsednica Kolinda Grabar Kitarović priznala kako je bila u zabludi kada je tvrdila da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav.

- Počinila sam grešku kad sam rekla da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav. Učinila sam to jer su mi tada tako rekli neki savetnici. On nije prihvatljiv - rekla je predsednica u subotu na konferenciji za medije.

Podsetimo, Tompson je oslobođen za remećenje javnog reda i mira vezano za poklič "Za dom spremni" tokom izvođenja pesme "Bojna Čavoglave" na koncertu u Slunju 8. avgusta 2017. na proslavi  akcije "Oluje".

(Telegraf.rs/24sata.hr)