Porodice žrtava u Srebrenici suđenje Karadžiću pratile uz uzvike "Bravo!": Predsednici udruženja pozlilo tokom izricanja presude (VIDEO)

Ovo je poruka da se ne isplati biti zločinac, poručila je Munira Subašić

Predsednica Udruženja "Majke Srebrenice" je nakon izricanja presude Radovanu Karadžiću rekla da je danas pravda zadovoljena za majke Srebrenice, ali ne i za majke ostalih opština gde se dogodio genocid.

- Danas je zločinac, hrišćanski terorista, dobio doživotnu kaznu. Nadam se da će greška koju je sud napravio za druge opštine, poput Prijedora, Vlasnice, Višegrada i drugih mesta, biti ispravljena u slučaju Mladića, Simatovića i Stanišića - kazala je Munira Subašić.

Ona je istakla da je današnja presuda važna ne samo zbog majki koje su izgubile svoju decu, braću, muževe, rodbinu i prijatelje, već i zbog novih naraštaja.

- Ovo je poruka da se ne isplati biti zločinac - poručila je Subašić.

Subašić je rekla da pravda nije zadovoljena za majke drugih opština Foto: Tanjug / AP

Njoj je tokom izricanja presude pozlilo, ali joj je se veoma brzo zdravstveno stanje popravilo.

- Pozlilo mi je kad su pomenuli Kravice, jer je moj sin tu ubijen. Ukopala sam dve košćice, a on je rekao da nije naredio ubijanje 1.302 ljudi. Danas je pravda zadovoljena za majke Srebrenice, ali ne i za majke drugih opština - zaključila je Munira Subašić u razgovoru za Klix.ba.

Inače, porodice žrtava u Srebrenici uz veliki aplauz i uzvike dočekale su presudu bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću koji je osuđen na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti.

Kako javlja BIRN BiH, u spomen sobi u Potočarima, odakle su porodice pratile dešavanja u Hagu, prolomio se aplauz i uzvici "bravo" nakon presude.

Taj trenutak možete da vidite na snimku:

Video: Prva reakcija Radovana Karadžića nakon izricanja presude

(Telegraf.rs/Klix.ba)