Dete (7) pretilo učiteljici, direktor zvao policiju: Prvaku zbog incidenta u školi trkeljisali kuću i ispitivali roditelje

Direktor je učenika odstranio iz škole, tako da dete osam dana nije pohađalo nastavu

Policija je pretresla kuću jednog sedmogodišnjaka po primljenoj prijavi direktora škole u Slavoniji. Obavljen je pretres porodične kuće u kojoj sa roditeljima živi dečak, ali nisu našli ništa što bi se moglo dovesti u vezu s izrečenom pretnjom, piše 24sata.hr.

- Naš sin je hiperaktivno dete, navodno mu se zamerila učiteljica nemačkog jezika kojoj je nešto neprimereno rekao. Ona je to shvatila kao pretnju i sve prijavila direktoru, kaže otac. - To je van svake pameti. Policija je odradila korektno svoj posao, mislim da je direktor pogrešio - kaže otac dečaka (7) iz Slavonije, kog su prijavili policiji zbog navodne pretnje učiteljici.

Foto-ilustracija: Profimedia

Direktor je, po rečima dečakovog oca, učenika odstranio iz škole, tako da dete nije osam dana pohađalo nastavu.

NE RAZUME IZREČENU PRETNJU

- Naš sin je hiperaktivno dete, navodno mu se zamerila učiteljica nemačkog jezika kojoj je nešto neprimereno rekao. Ona je to shvatila kao pretnju i sve prijavila direktoru. On je pozvao moju suprugu na razgovor, a nakon toga nam je poslao policiju - rekao je otac dečaka. Porodica ima još jedno mlađe dete (4) i šokirani su postupkom direktora jer, kako je rekao otac, dečak je u tim godinama da ne razume značenje navodne pretnje.

Iz PU požeško-slavonske odgovorili su nam da su "na osnovu naredbe Opštinskog suda u Požegi za pretragu stana i drugih prostorija izvršili pretragu porodične kuće, pri čemu nisu pronađeni predmeti zbog kojih je navedena pretraga vršena".

U saopštenju koje je lokalnim medijima poslao direktor škole navodi se da su roditelji "na uočene probleme koje učenik ima upozoreni s početkom školske godine".

33 INTERVENCIJE

- Prvi službeni kontakt porodice sa stručnom službom škole bio je 13. oktobar 2018. Od tada pa do 21. marta 2019. službeno su odrađene 33 aktivnosti. One uključuju individualne razgovore s detetom, s roditeljima, radionice u razredu i niz pedagoških postupaka kojima je pokušano da se utiče na promenu u ponašanju učenika - kaže direktor. Dodaje da su dvaput kontaktirali nadležni Centar za socijalni rad, prvi put 23. novembra 2018. i ponovo pošto je učenik 18. marta 2019. rešenjem direktora privremeno udaljen s nastave. Kaže da su pretnje deo stalno prisutnog problema i da ih je bilo više tokom godine. Naglašava da su odgovorni i za drugu decu u školi i da nije na njima da spekulišu ima li zaista neko od roditelja oružje kod kuće ili nema.

VIDEO: Zlostavljači ucenjuju decu, a njihove najgore pretnje na kraju se obistine

(Telegraf.rs)