"Rodila mi se ćerka, a nekoliko sati kasnije poginuo mi je sin": Jeziva ispovest Mladena koji je istog dana dobio dete i izgubio jedinca

Mladen se tresao od bola stojeći na putu gde mu je poginuo sin

Bio sam najsrećniji čovek na svetu jer sam na rukama držao četvrto dete koje mi se rodilo, a četiri sata kasnije stajao sam na putu i gledao mrtvog sina jedinca koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, plačući kaže Mladen Sever (41).

Mladen se tresao od bola u Kuštanima na državnom putu DC-28 Križevci - Bjelovar, gde mu je u sredu poginuo sin Stjepan (20). Mladić je stradao na kilometar od kuće, kad se motociklom zakucao u kamion koji je prelazio put.

- Probudio me snažan udarac. Prizor je bio strašan. Mladić je ležao na asfaltu. a delovi motocikla su se razleteli okolo. Hitna pomoć, koja je stigla, konstatovala je da je mladić preminuo. Ubrzo je stigao i otac mladića. Bio je slomljen od bola - kaže stanar ulice u kojoj je mladić nastradao.

Stjepan Sever (20), Foto: Wikipedia, Tanjug/Saša Petrović, Privatna arhiva

Očajni otac pitao se kroz suze šta je to skrivio da mu isti dan donese radost i veselje rođenja ćerkice i smrt najstarijeg deteta. Za bratom su plakale su i njegove sestre Klara (6) i Tatjana (16). Neki rođaci koji su tešili neutešnog oca rekli su nam kako je vest o tragediji stigla i do majke Mirele, kojoj je pozlilo, pa su lekari u zagrebačkom porodilištu morali da joj daju sredstvo za smirenje.

Skrhan od bola, otac je rekao da je Stjepan nedavno kupio motocikl i da se tog dana vraćao od devojke kako bi se pridružio ocu u poslu. Proizvodili su ugalj i ogrevno drvo. Stradao je 700 metara od kućnog praga. Nije stigao da sa sestrama i ocem podeli radost rođenja prinove.

VIDEO: Sudar motora i automobila

(Telegraf.rs/24sata.hr)