Novi slučaj Dragičević? Dečak (14) nastradao je pod sumnjivim okolnostima, njegov otac odbacuje sumnje da mu se dete ubilo

Kada je dečak nestao, čitav grad je krenuo da ga traži, a onda su stigle najgore moguće vesti

Uzrok smrti 14-godišnjeg dečaka Ahmeda Hidića, učenika Osnovne škole "Dositej Obradović", čije je telo pronađeno u podnožju kamenoloma kod Doboja, još se utvrđuje istragom.

Od trenutka ove tragedije, koja je pogodila Doboj, pojavile su se brojne spekulacije, što teško pada roditeljima i porodici dečaka, koji je, kako je u ispovesti za Avaz rekao njegov otac Almedin, bio vedar i nasmejan.

Almedin je razjasnio informacije koje su se pojavile, da je dečak navodno pao zbog epilepsije.

- Moj sin je pre tri godine dobio epileptični napad i to je bio prvi i poslednji put. Taj napad je dobio u snu. To se više nije ponavljalo, tri godine je redovne pio terapiju, koja je letos ukinuta - kaže Hidić.

Roditelji dečaka ogorčeni su na školu i direktora, odakle im se do danas, tvrdi on, niko nije javio niti ih posetio. Osim toga, smatra Hidić, da nije bilo propusta škole, do tragedije ne bi došlo.

- Dete nije napustilo školu zbog glavobolje, kako se priča, nego je imao stomačne probleme. Ali, ako dete napušta školu zbog neke bolesti, ne sme je napustiti, a da se o tome ne obaveste roditelji, što je u ovom slučaju izostalo. Da su nazvali suprugu da dođe po sina, ovo se ne bi dogodilo - smatra Hidić.

Foto: avaz.ba

I dok skrhani bolom pripremaju sahranu za sina, suočeni su sa brojnim dezinformacijama koje kruže. Kobne večeri, otac Almedin bio je u Italiji s obzirom na to da radi kao vozač. Kako im sin nikad nije zakasnio ni minut kući, znao je da se nešto dešava.

- Imam troje dece i supruga ih svakog dana vozi u školu i iz škole. Čaršija zna kakvo je to dete bilo, zato se tu noć diglo 200-300 građana i tražilo ga. Policija nije htela da pogleda kamere, da vidi gde je otišao. Odmah sam rekao ženi da nešto nije u redu - tvrdi on.

Dodaje da je završena obdukcija, da se navodi unutrašnje krvarenje, ali da se čeka okončanje istrage. Navode da se, navodno, radi o samoubistvu, izričito odbacuje.

- Bio je veselo dete, tog dana, sve je bilo normalno u školi, igrao se sa decom. Nije imao razloga da naudi sebi! Nikad neću poverovati da je moj sin oduzeo sebi život, može reći šta god ko hoće - kaže Hidić

Rezultati obdukcije

Na Odeljenju patologije Opšte bolnice "Sveti apostol Luka" juče je u Doboju obavljena obdukcija tela nastradalog Ahmeda.

Foto: avaz.ba

- Maloletnik je iskrvario. Imao je rascep pluća, jetre i slezene, kao i prelom kostiju karlice i leve natkolenice. Ove povrede, opasne po život, rezultat su pada sa visine - potvrdio je za Dnevni avaz obducent Ljubomir Curkić.

Nakon obdukcionog nalaza, analize krvi dečaka i drugih veštačenja, okružni tužilac OJT Doboj izjasniće se o slučaju nastradalog maloletnika.

Sličnosti sa Davidom Dragičevićem

Otac tragično preminulog dečaka ne krije da sumnjaju i na ono najgore, da je, ustvari, neko možda naudio njegovom sinu. Strpljivo će, kaže, čekati da policija uradi posao.

- Postoji sumnja na sve strane. Pratio sam i slučaj Davida Dragičevića, neke stvari se prosto podudaraju. Poznavajući svoje dete, nije imao nijednog razloga da to uradi, jer sam im omogućio sve u životu - govori otac dečaka.

(Telegraf.rs/Srpskainfo)