Braća Ćulum uhapšena u Banjaluci: Policija upala u restoran, pa ozloglašeni tandem do stanice sprovela u "lamborginiju" i "ferariju", koji su zaplenjeni

Krupne zverke uhvaćene u Banjaluci

Banjalučka policija sinoć je uhapsila i nakon saslušanja pustila braću Nermina i Armina Ćulum, kao i Velida Saleševića.

Kako saznaje Avaz, policija ih je privela u jednom poznatom banjalučkom restoranu, nakon čega su ih u njihovim luksuznim automobilima "ferari" i "lamburgini" pod pratnjom sproveli u PU Banjaluka na informativni razgovor.

Levo Nermin Ćulum, desno Armin Ćulum; Foto: Instagram/culumnermin

PR Policijske uprave Banjaluka, Marija Markanović, potvrdila je za "Fenu" da su njih trojica privedena kako bi se utvrdila njihova povezanost s kaznenim delima na području u nadležnosti te uprave.

Potvrdila je i da su im oduzeta vozila kako bi se utvrdilo njihovo poreklo i ispravnost popratnih dokumenata, prenosi Klix.ba.

ODUZELI IM "LAMBORGINIJE" I "FERARIJA"

Klix nezvanično saznaje kako su juče na području Banjaluke uočena tri luksuzna automobila sa švajcarskim registracijskim oznakama.

Foto: Facebook

Potvrđeno je da ta vozila koriste braća Ćulum. Oni su potom zaustavljeni i privedeni u policiju, gde su vozila detaljno pregledana.

Radi se o dva "lamborginija" i jednom "ferariju". Njima su upravljali Denis Giljon odnosno Armin Ćulum, te Nermin Ćulum i Velid Salešević.

U vozilu su bile i Miljana Radanović i Teja Stražišar, poreklom iz Slovenije.

Policija je za državljanku Slovenije utvrdila kako nije poštovala proceduru za boravak stranaca u zemlji, oduzete su joj putne isprave i Klix doznaje da će joj biti izrečena mjera udaljenja iz BiH.

Nermin i Armin Ćulum važe za visokorizične momke u Nemačkoj; Printskrin: Instagram/ culumnermin

KO SU BRAĆA ĆULUM?

Ćulumi važe za osnivače bajkerske organizacije "Junajted tribjuns", koju je nemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost, a u Evropi su proglašeni za treću najveću opasnost po bezbednost.

Naime, prema izveštaju Službe za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma nemačke pokrajine Bajern iz 2014. godine, bajkerska organizacija, ili kako sami sebe nazivaju bratstvo "Junajted tribjuns", posle salafista i neonacista predstavlja najveću državnu opasnost u Nemačkoj.

Foto: Facebook

"Junajted tribjun" osnovao je upravo Armin Ćulum zvani Boki, bivši bokser iz BiH. On je tokom rata izbegao u Nemačku. Ova grupa se, prema pisanjima brojnih evropskih medija, bavi raznim kriminalnim poslovima. Državna agencija za istrage i zaštitu 2014. pretresla je kuću Armina Ćuluma u okviru međunarodne policijske akcije "Ezel", koju je sprovodilo 900 policajaca na području BiH, Austrije i Nemačke.

Braća Ćulum su i pre izvesnog vremena bila privedena i ispitana u okviru istrage o ubistvu Slaviše Krunića, poznatog banjalučkog biznismena.

(Telegraf.rs)