Apokaliptične slike iz Zagreba jutros: Polomljene grane i porušene tezge, nadležni upozoravaju da se ne izlazi napolje bez preke potrebe (FOTO) (VIDEO)

Dve osobe su povređene, a policija u Zagrebu upozorava ljude da ne izlaze ukoliko ne moraju

Jak vetar koji od juče duva na području Zagreba rušio je stabla, bilborde, suncobrane tokom cele noći. Zagrebačke ulice pune su odlomljenih grana, a gradski prevoz kasni ili uopšte ne saobraća, piše Indeks.hr.

Kako najavljuju meteorolozi, olujni vetar nastaviće da duva tokom celog dana.

Foto: Index.hr/Čitatelji

Interventne službe i vatrogasci su na terenu, a policija upozorava građane da ne izlaze napolje ako ne moraju.

Dve osobe su povređene.

Foto: Index.hr/Čitatelji

Kako piše portal, jutros do 7 sati bilo je 140 intervencija širom Zagreba.

Cele noći udari vetra u Zagrebu su bili oko 70 kilometara na sat.

Foto: Index.hr/Čitatelji

Olujno nevreme zahvatilo je i druge delove Hrvatske, u Karlovcu je snažan vetar tokom dana čupao stabla, a Istramet javlja da su u Istri nastale bujice nakon obilne kiše.

Državni hidrimeteorološki zavod izdao je upozorenje za gotovo celu zemolju zbog mogućnosti jakog vetra i ekstremnih količina padavina, prenosi Hina.

VATROGASCI: ZOVITE SAMO U KRAJNJOJ NUŽDI

Zbog olujnog nevremena javili su se i zagrebački vatrogasci. Mole građane da zovu samo u krajnjoj nuždi.

- Od juče do ranih jutarnjih sati odrađeno je 140 intervencija i radi se na njih još 20. Prvo se odrađuju intervencije u kojima su ugroženi ljudski životi nakon čega slede intervencije na saobraćajnicama. Broj telefona 193 je pretrpan pozivima i molimo Vas da zovete u slučaju krajnje nužde. Molimo predstavnike medija da ne zovu jer opterećuju radnike u centrali - poručili su zagrebački vatrogasci putem svog Fejsbuk profila.

(Telegraf.rs/Foto: Index.hr)