Hrvati podigli optužnicu protiv jednog od vođa Delija: Glumio da je građevinac da bi prevezao drogu

Pre tri meseca je sa saučesnikom uhvaćen u Karlovcu

Karlovačko Opštinsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg vođe navijačke grupe BBB Gorana Hajdukovića Čupka (44) i srpskog državljanina Dragana Pavlovića (47), jednog od vođa Delija, navijača beogradske Crvene zvezde, koji su pre tri meseca na naplatnoj stanici autoputa u Karlovcu pali s kombijem punim droge.

Inspektori navode da su 17. aprila oko 19 sati, na uglu Ulice V. Holjevca i Ulice Banija u teretnom vozilu marke Reno Master zagrebačkih registracijskih oznaka prevozili 169,22 kilograma marihuane spakovane u poliesterske vreće i pakete građevinskog stiropora, i 0,05 grama opojne droge kokain, koje se nalaze na popisu droga, psihoaktivnih supstanci i biljaka iz kojih se može dobiti droga.

Optuženi su od tada u istražnom zatvoru, a Tužilaštvo predlaže da se ono produži, Hajdukoviću zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, a Pavloviću zbog opasnosti od bega.

Podsetimo, dvojac je kobnog dana glumio građevinske radnike, kamionom je upravljao Hajduković dok je Pavlović bio suvozač.

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)