Dragan i Nemanja poginuli sestrama na oči, jedna skočila u reku da spase brata: Tuga u Čelincu

Tri tragedije zavile su ovaj grad u crno

Foto: Facebook

Opština Čelinac zavijena je u crno zbog pogibije bratića Dragana (28) i Nemanje Jankovića (22) iz Ukrine i Borisa Šajinovića (38) iz Teslića, koji su u noći između petka i subote stradali u dve odvojene saobraćajne nesreće na putu Čelinac - Ukrina.

Dragan i Nemanja poginuli su u "audiju A4", koji je u subotu u 2.15 probio ogradu mosta i sleteo u reku Ukrinu u Staroj Dubravi. Stradali su naočigled njihovih sestara, koje su se vozile u automobilu iza njih. Kako saznajemo, obdukcijom je utvrđeno da su se obojica utopili.

Prema nezvaničnim informacijama, za volanom "audija" bio je Dragan, a nesreći je kumovala velika brzina.

- Vozilo je udarilo u ogradu pre mosta, a po putu je ostao trag paranja "audija". Nakon udara, "audi" se odbio i preleteo na levu stranu mosta, gde je izvalilo ogradu i sletelo u Ukrinu - priča izvor blizak istrazi.

Mesto pogibije Printskrin: TVK3

SESTRA SKOČILA U REKU DA SPASE BRATA

Meštani u neverici pričaju da je jedna od sestara, čim je videla da je "audi" sleteo, istrčala iz vozila i skočila u reku u pokušaju da ih spase.

- Za njom je skočio i jedan prijatelj. Uspeli su Dragana da izvuku do obale i pokušali reanimaciju, ali im je praktično umro na rukama. Nemanja je ostao zaglavljen u vozilu i nije mu bilo pomoći - pričaju meštani.

Oni kažu da su mladići stradali na 500 metara od svoje kuće, kada su se vraćali sa turnira u malom fudbalu.

- Kada su krenuli kući jedna od sestara je od Dragana tražila ključ od "audija" kako bi vozila nazad. Nažalost, to se nije dogodilo i on je seo za volan - u neverici pričaju njihovi poznanici.

O stradalim mladićima imaju samo reči hvale. Dragan je, kako kažu, bio profesionalni vozač. Radio je u Sloveniji i za vikend je došao u rodni kraj na odmor. Nemanja je u subotu trebao da proslavi rođendan...

STRADAO I OTAC DVOJE DECE

Na istom putnom pravcu, ali u selu Branešći u sudaru tri vozila poginuo je Boris Šajinović (38) iz Teslića, a povređen je Marko Popović (22) iz Banjaluke. Nesreća se dogodila u 22.50. U tužilaštvu navode da je Šajinović bio vozač, a Popović suvozač u "fijat puntu", koji se sudario sa "škodom oktavijom", kojom je upravljao Saša Kuzmanović (46) iz Čelinca, i "audijem A4", za čijim volanom je bio Miroslav Trbić (29) iz Čelinca.

DAN ŽALOSTI

Zbog pogibije i nenadoknadivog gubitka tri mlada života, načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković proglasio je danom žalosti ponedeljak 5. avgust.

- Dan žalosti se obeležava spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi opštine i javnih ustanova i preduzeća. Na javnim mestima neće se održavati programi kulturnog i zabavnog karaktera. Pozivaju se svi koji obavljaju ugostiteljsku delatnost, da poslovanje prilagode Danu žalosti - saopštila je opština Čelinac.

(POTRESAN VIDEO) Izvukli čoveka iz mora na Santoriniju

(Telegraf.rs/Večernje novosti)