Vest koja je ujedinila ceo region: Mali junak Mak pobedio rak!

Krajem avgusta PET i MRI snimci su pokazali da nema aktivnih ćelija raka

Nalazi krvi i ultrazvuk osmogodišnjeg Maka Hasića, kom je u martu prošle godine dijagnostifikovana retka vrsta raka Burkitov limfom, su uredni, kao i snimak pluća.

- Upravo sam primila vest iz bolnice za poslednji snimak koji smo čekali. Snimak pluća, juče su nam saopštili da su nalazi krvi i ultrazvuk uredni, malo pre su nam potvrdili da su i pluća čista. Neke vakcine već znamo da neće morati da ponavlja, za neke još čekamo da budu gotove analize. Uglavnom neće morati da radi čitavu revakcinaciju - napisala je njegova majka na Fejsbuku.

Dodala je i da će ovaj hrabri dečak imati kontrolu za mesec dana u Sarajevu, a iduću za dva meseca u Istanbulu.

- Biće potrebno još neko vreme za Makove rehabilitacije, pa planiramo da boravimo na nekoj od naših planina. Čekamo da bude gotov nalaz ostalih antitela i otpusna lista i krećemo kući. Mak vam šalje srce i sve vas ljubimo - navodi majka.

Krajem avgusta PET i MRI snimci su pokazali da nema aktivnih ćelija raka. U Istanbulu je ostao do sada, čekajući gore pomenute nalaze koji su potvrdili da je Mak iz ove bitke izašao kao veliki pobednik.

Podsetimo, dečaku je krajem marta dijagnostifikovan redak i agresivan oblik ne-Hočkinov limfom pod nazivom Burkitov limfom u četvrtom stadijumu. Radi se o brzorastućem tumoru, koji je ovaj dečak uspeo da pobedi.

(Telegraf.rs/Radiosarajevo.ba)