Kolinda napravila kiks u emisiji: Pozvala birače da glasaju za Milanovića

Grabar Kitarović očigledno ne zna pod kojim brojem će biti u drugom krugu predsedničkih izbora u Hrvatskoj

Foto: Tanjug/AP

Aktuelna predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović gostovala je jutros na N1 televiziji, na kojoj je trebalo da se suoči sa protivkandidatom Zoranom Milanovićem. S obzirom da se Milanović nije pojavio, Grabar Kitarović bila je jedina gošća emisije, a u svojoj završnoj poruci napravila je novi kiks i pozvala birače da zaokruže broj 1 na glasačkom listiću u nedelju 5. januara. Broj 1 je inače Zoran Milanović.

- Dragi birači, pozivam vas da izađete na izbore 5. januara i date glas za Hrvatsku koja nastavlja proces rasta i razvoja, za Hrvatsku koja zna i može bolje, Hrvatsku koja je ponosna na svoje vrednosti, koja ne oseća kompleks manje vrednosti u svetu, nego je ravnopravan sagovornik. Pozivam vas da na listiću zaokružite broj 1, Kolinda Grabar-Kitarović - poručila je predsednica biračima.

Potpredsednica Državnog izbornog poverenstva Vesna Fabijančić Križanić rekla je za 24sata.hr da je u drugom krugu prvi na listi onaj ko je dobio više glasova, a to je Zoran Milanović.

- U drugom krugu kandidati nisu po abecednom redu. Grabar Kitarović je zato pod brojem 2 i listići su već odštampani - rekla je Fabijančić Križanić.

Po abecedi bi inače Kolinda Grabar Kitarović bila prva, ali očigledno nije znala za razliku u numerisanju u drugom krugu.

(Telegraf.rs)