Uhapšen Vesko Pejak iz crnogorskog pokreta "Alternativa" zbog Fejsbuk statusa. Pisao - biće rata

U međuvremenu je policija pretresla njegov stan i podrum i uzela dva laptopa

Printskrin: Youtube/SRPSKA RTV, Facebook/Vesko Pejak

Policija u Crnoj Gori uhapsila je Veska Pejaka (40) iz Nikšića, magistra ekonomskih nauka i koordinatora pokreta "Alternativa", zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanje panike i nereda.

Kako se sumnja, on se tereti za "izazivanje panike i nereda" u objavi na Fejsbuku komentarišući aktuelna dešavanja u Crnoj Gori. Naime, napisao je tekst s naslovom "Biće rata", što je navodno izazvalo uznemirenje građana.

Osnovni državni tužilac Rajko Lopičič je nakon saslušanja Pejaku odredio zadržavanje do 72 sata.

Printskrin: Facebook/Vesko Pejak

- Nikšićka policija je lišila slobode V.P. (40) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo izazivanje panike i nereda. Ovo lice je, sumnja se, objavom pod naslovom "Biće rata" na jednoj društvenoj mreži izazvalo uznemirenje građana - saopštila je policija Crne Gore.

Vesko Pejak uhapšen ispred zgrade u kojoj stanuje u Nikšiću, dok je sa suprugom Snežom nameravao do pođe do stana. Međutim, iznenada su se pojavili policijski inspektori koji su mu saopštili da je lišen slobode i da sa njima mora da pođe do Centra bezbednosti.

U međuvremenu je policija pretresla njegov stan i podrum i uzela dva laptopa.

Demokratski front Nikšića najoštrije osuđuje zadržavanje Pejaka u pritvou, kao i aktivnosti tužilaštva u pravcu ograničavanja slobode govora.

(Telegraf.rs/Novosti)