Srpski kuvar koji je nestao u Zagrebu u zatvoru u Sloveniji

Markusu se od petka, 7. februara gubi svaki trag, a njegova sestra je pozvala sve koji imaju neke informacije o njegovom nestanku da obaveste policiju

Foto: Facebook

Srpski kuvar Dejan Markus koji je nestao u Zagrebu je pronađen, ali se on nalazi u zatvoru u Sloveniji, piše Index.hr.

Kako piše ovaj portal, nije poznato više detalja, ali nezvanično se nalazi u zatvoru. Jutarnji list navodi da je on uhapšen zbog sumnje da je krijumčario drogu u automobilu.

Pošto je Markus strani državljanin, određen mu je pritvor, a nalazi se u pritvoru u Mariboru. U njegovom automobilu navodno je nađeno 3 litra amfetamina.

Njegova sestra Jelena Markus rekla je za Blic.rs da je jutros, dok je putovala za Zagreb, dobila informaciju da je Dejan pronađen i da je u Mariboru u zatvoru. Prema njenim rečima, hrvatska policija je to rekla Dejanovom prijatelju koji je prijavio njegov nestanak u Zagrebu. Takođe, rekli su joj da je njihov posao završen i uputili su je tamo.

- Došla sam u Maribor i ušla u prvu policijsku stanicu, jer nisu mi dali informaciju ni kome ni gde da se obratim. Jedan policajac, kojem smo objasnili situaciju, rekao je da odem u Okružni sud u Ptuju. Stigla sam u Ptuj. Međutim, bilo je već 16, 17 sati. Onda smo išla sa prijateljima u prvu dežurnu stanicu. Rekli smo im da nam je rečeno da je u petak Dejan priveden, ali oni su nam rekli da ništa ne znaju i vratili nas na Okružni sud. Oni rade od 8 ujutru - rekla je za Blic njegova sestra Jelena Markus Vučković.

Jelena ističe da svog brata Dejana još nije videla.

Printskrin: Youtube/Vip Kuvar Tv Grand

- Ako se to desilo u petak, neko je morao da bude obavešten. Ja ga nisam videla, nisam dobila info ni da li mogu da stupim u kontakt, ni da li je živ, sve što saznam mogu da kažem ujutru.

O vesti da je njen brat uhapšen s drogom, kako je objavio Jutarnji list, kaže:

- Ja sam u šoku, prvi put tako nešto čujem. Dejan nije ni pušač, to nije moj brat kog znam 34 godine, prosto ne... Bitno mi je da je živ i zdrav i da ga vidim , da mogu da mu pomognem. Dejan je neko ko nije znao da uđe u konflikt. Mi smo svi ovde zgranuti, nikad u životu mi ne bi palo na pamet tako nešto... - navela je ona.

Da podsetimo, Beograđanin nastanjen u Zagrebu, Dejan Markus (44), proslavljeni kulinarski stručnjak poznat iz emisije "Kuvati srcem" koji je nestao 7. februara, je pronađen, objavila je njegova sestra na Fejsbuk nalogu.

- Ovim postom bih htela da vam se svima zahvalim na pomoći, brizi, požrtvovanosti i svim informacijama koje ste mi davali... Imam najlepšu vest koju smo čekali Dejan je živ, ali dok se sama ne uverim i ne vidim ga ne mogu vam ništa više reči... Hvala vam od srca svima - napisala je njegova sestra Jelena Markus Vučković.

Njemu se od petka, 7. februara gubio svaki trag. Njegov nestanak bio je prijavljen policiji, koja je zatim otpočela potragu za njim.

(Telegraf.rs)