Kraj drame u Sarajevu: Član delegacije EU zaražen korona virusom uhvaćen posle bekstva iz karantina

Ovo nije prvi prijavljeni slučaj u BiH da su osobe zaražene korona virusom pobegle iz objekta za izolaciju

Foto: Printscreen/Youtube

Nakon što su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo locirali zaraženog korona virusom koji je danas pobegao iz izolacije na Podhrastovima organizovana je akcija kako bi se uz maksimalne mere opreza muškarac vratio na kliniku.

Muškarac je lociran u ulici Arapova na području opštine Stari Grad, a policajci su odmah po dojavi stigli na mesto događaja, ali su radi sprečavanja širenja zaraze preduzeli potrebne mjere i sačekali dolazak ekipe Hitne pomoći, prenosi portal "Klix.ba".

Njihovi pripadnici su stigli u zaštitnim odelima i prišli muškarcu, zbrinuli ga i kolima Hitne pomoći transportovali na Kliniku za plućne bolesti na Podhrastovima, odakle je danas i pobegao u poslepodnevnim satima.

On će tu nastaviti svoje lečenje, a s ovim događajem upoznato je i kantonalno Tužilaštvo.

Delegacija EU potvrdila da je u pitanju njihov predstavnik

Iz Delegacije EU u BiH za Klix.ba su potvrdili da je jedan njihov zaposleni danas pobegao iz izolacije u Sarajevu iako mu je ranije potvrđeno prisustvo koronavirusa.

- Možemo da potvrdimo da je naš radnik pozitivan na COVID-19 i da je bio pod negom medicinskog osoblja u Sarajevu. Čim su primećeni prvi simptomi, sve medicinske mere su bile primenjene i kao i mere samoizolacije - naveli su iz delegacije EU.

Muškarac je danas bez prethodne konsultacije sa medicinskim osobljem odlučio samoinicijativno da napusti Kliniku za plućne bolesti u Sarajevu.

- Brzo smo reagovali u koordinaciji sa vlastima, pa smo osigurali povratak našeg radnika u bolnicu, poštujući sve sigurnosne mere za smanjenje rizika. Osobe sa kojima je bio u kontaktu su takođe u izolaciji, dok ne dobiju odobrenje od medicinskog osoblja - naveli su u saopštenju.

Kako nezvanično saznaje “Klix.ba”, muškarac koji se danas odlučio da pobegne je imao psihičkih problema koji su ga naterali na ovaj čin, jer su verovatno prouzrokovani činjenicom da je zaražen koronavirusom.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Devojka pod temperaturom iskočila iz voza jer neće u karantin, lovili je kao životinju

(Telegraf.rs)