Inspektor pokušao da siluje suprugu od koje se razvodi: Uhapšen, pa pušten da se brani sa slobode

Nije dobro podneo razvod braka

Foto ilustracija: Shutterstock

Policijski inspektor iz Banjaluke, uhapšen je tokom vikenda zbog sumnje da je pokušao da siluje i da je tukao svoju suprugu, s kojom je u postupku razvoda braka, piše Srpska info.

Međutim, kako pišu Novosti,  on je uhapšen zbog silovanja, a hapšenje inspektora usledilo je nakon što je radnik jedne firme uočio supružnike kako se svađaju i tuku u automobilu.

- Čovek je čuo vrisku i galamu. Video je muškarca i ženu kako se svađaju u vozilu. U jednom trenutku žena je istrčala, dok je muškarac išao za njom, vukao je i gurao, dok je ona tražila pomoć. Čuvar je odmah pozvao policiju i sve prijavio - kaže dobro upućeni izvor, navodeći da su se supružnici svađali i u jednom motelu u Zalužanima.

Isti izvor navodi da su njih dvoje dvadesetak godina bili u braku i da imaju dvoje dece. Pre dva meseca žena je odlučila da napusti muža i sa decom je otišla da živi kod svojih roditelja. Zatražila je i razvod braka, što on nije dobro podneo.

Nakon kriminalističke obrade i saslušanja osumnjičeni inspektor je pušten da se brani sa slobode. S druge strane, njegova supruga je upućena na lekarski pregled u Univerzitetsko-klinički centar RS, nakon čega je ispitana u svojstvu svedoka.

Obojica su uhapšeni / Foto: Shutterstock

Iz PU Banjaluka o ovom slučaju nije bilo zvaničnih saopštenja i na upit su potvrdili da je on uhapšen u subotu, 15. avgusta.

- Policijski službenici PU Banjaluka lišili su slobode J. S. zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo silovanje. Na osnovu usmene naredbe sudije za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci izvršen je pretres objekata koje je koristio osumnjičeni i tom prilikom nisu pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim delom - navode u PU Banjaluka.

Uhapšen pa pušten, nije suspendovan

Pojašnjavaju da je o svemu obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

- Tužilaštvu će, u zakonskom roku, biti dostavljen izveštaj o počinjenom krivičnom delu - navode u policiji.

Konkretno J. S. je osumnjičen za silovanje iz stava 1 Krivičnog zakonika RS za koje je zaprećena kazna od dve do deset godina zatvora.

Uhapšeni inspektor trenutno nije suspendovan s posla, ali se očekuje da će biti u narednim danima.

- Protiv njega će biti preduzete mere po Pravilniku o disciplinskoj odgovornosti policijskih službenika - navode u PU Banjaluka.

Video: Traži se manijak koji je pokušao da siluje šestogodišnju devojčicu: Ovo je snimak napada

(Telegraf.rs)