U domu "Komanski most" koronom zaražene 32 štićenice: Jedna prebačena u bolnicu

U toku sutrašnjeg dana, tim IJZ testiraće korisnike i zaposlene u muškom paviljonu

Foto: Tanjug/AP

Institut za javno zdravlje Crne Gore (IJZ) je obavio testiranje štićenica doma JU Zavod “Komanski most”, nakon informacije o pojavi simptoma respiratornih infekcija u ženskom paviljonu ove ustanove, saopšteno je iz IJZ.

- Od 42 štićenice, pozitivan PCR test na novi korona virus imaju njih 32. Takođe, nakon testiranja 14 zaposlenih u ženskom paviljonu, infekcija koronavirusom je potvrđena kod tri osobe. Obavezna mera samoizolacije je određena za sve zaposlene - ističe se u saopštenju IJZ, prenose Vijesti.

U saopštenju IJZ se dodaje da im je iz JU Zavod "Komanski most" saopšteno da su inficirane štićenice dobrog opšteg stanja, osim jedne koja je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja hospitalizovana u Kliničkom centru Crne Gore.

- U toku sutrašnjeg dana, tim IJZ testiraće korisnike i zaposlene u muškom paviljonu. Institutu je saopšteno da niko od štićenika i zaposlenih u muškom paviljonu, za sada, nema simptome infekcije novim koronavirusom - zaključuje se u saopštenju.

JU Zavod "Komanski most" je počeo sa radom 1976. godine, kao ustanova za decu i omladinu sa umerenim, težim i teškim smetnjama u intelektualnom razvoju. Odlukom o organizovanju javne ustanove za smeštaj lica sa posebnim potrebama, od 2. februara 2006. godine JU Zavod „Komanski most” je organizovan kao javna ustanova za smeštaj lica sa mentalnom ometenošću.

(Telegraf.rs)