Abazović: "Ne postoji raskol unutar vladajuće koalicije u CG"

Na pitanje da li Vlada Crne Gore ima zajednički stav po pitanju Srebrenice, Abazović kaže da ima zajednički stav

Printskrin: Youtube/Crno na bijelo

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović tvrdi da ne postoji raskol unutar vladajuće koalicije u Crnoj Gori i ocenjuje da je ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić svojom izjavom o Srebrenici "napravio prekršaj", a da je do premijera Zdravka Krivokapića bilo "kako to vrednovati i u kojoj meri".

- On je doneo odluku i sad treba da vidimo kakve će ta odluka imati implikacije ukupno na odraz politicke većine - rekao je Abazović za N1.

Dodao je da razume da opozicija potencira teme koje, kako kaže, nije mogla da završi u svom mandatu, te objašnjava da to čini kako bi unela razdor, a sa ciljem zaštite svog kapitala.

- Ali to je morao da razume i ministar pravde Vladimir Leposavić - rekao je Abazović.

Na pitanje da li Vlada Crne Gore ima zajednički stav po pitanju Srebrenice, Abazović kaže da ima zajednički stav, a to je da svi moraju da poštuju odluke međunarodnih sudova, prenosi Tanjug.

- I ne samo međunarodnih sudova nego i svih onih odluka koje su na direktan ili indirektan način imale veze sa našom zemljom, prošle kroz naše institucije… - rekao je Abazović.

Krivokapić traži opoziv ministra Leposavića, koji je u parlamentu na pitanje poslanika DPS, da li priznaje genocid u Srebrenici, odgovorio da je spreman da prizna da se u toj opšti dogodio zločin genocida kada se, kako je rekao, nedvosmisleno utvrdi.

Video: Abazović podržao Krivokapića: Taj predlog je apsolutno prihvatljiv za koaliciju Crno na bijelo

(Telegraf.rs)