U Brčkom uhapšeno 19 pripadnika kriminalne grupe: Zaplenjeno više od 90 kilograma droge

Akciji je prethodila trogodišnja intenzivna istraga na dokumentovanju krivičnih dela ove kriminalne grupe

Pucnjava u Tuzli / Foto: Marko Jovanović

Policija Brčko distrikta i Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas su uhapsili 19 lica osumnjičenih da pripadaju organizovanoj kriminalnoj grupi koja je izvršila promet više od 90 kilograma narkotika i više od 2.000 tableta ekstazija i amfetamina.

Akcija, čiji je kodni naziv "Klanac", izvršena je pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta, a u pretresima na 22 lokacije pronađeno je i oduzeto više od četiri kilograma droge spid, određena količina marihuane, nelegalno oružje, novac u raznim valutama i apoenima u vrednosti većoj od 50.000 KM (nešto više od 25.000 evra).

Privremeno je oduzeto više od pet motornih vozila velike vrednosti za koja se sumnja da su stečena nezakonito, saopšteno je iz Policije distrikta.

Akciji je prethodila trogodišnja intenzivna istraga na dokumentovanju krivičnih dela prometa i posedovanja narkotika i  krijumčarenja nelegalnog naoružanja ove organizovane kriminalne grupe, koja je delovala na području distrikta, ali i u drugim delovima BiH, piše RTRS.

- Tokom trogodišnje istrage ostvarena je saradnja u razmeni operativnih informacija i realizacija zajedničkih aktivnosti na veoma visokom nivou sa MUP-om Tuzlanskog kantona, Agencijom za istrage i zaštitu BiH i Obaveštajno bezbednosnom agencijom BiH - navedeno je u saopštenju.

Dalje aktivnosti u obradi lica Policija Brčko distrikta će nastaviti pod nadzorom Tužilaštva distrikta i u saradnji sa MUP-om Tuzlanskog kantona, a po okončanju istražnih radnji javnost će biti detaljno obaveštena.

(Telegraf.rs)