Veliki gest majke heroine Ene: Njenu ušteđevinu donirala dečaku koji je želeo da kupi bicikl

Ena je preminula 8. maja ove godine nakon poslednje teške operacije

Foto: Facebook/Eny Šarac(sasavica)

Biserka Šarac, majka Ene Šarac (24) iz Osijeka koja je preminula nakon poslednje teške operacije, donirala je njenu ušteđevinu šestogodišnjem dečaku čija je velika želja bila da kupi bicikl, prenelo je udruženje Reka ljubavi.

Udruženje je na stranici na Fejsbuku saopštilo da je majka velikog borca heroine Ene Šarac donirala 1.100 kn (oko 146 evra), ušteđevinu koju je Ena skupljala za neke svoje male željice, prenosi 24sata.hr.

- Nakon naše objave da imamo šestogodišnjeg dečaka čija je velika želja da kupi bicikl, gospođa Šarac odmah se javila na telefon udruženja sa željom da ušteđevinu naše heroine Ene donira za kupovinu bicikla i slatkiša za malenog korisnika "Reke ljubavi" - navodi se u objavi.

Dalje dodaju kako je "Ena trpela bolove i više bila u bolnicama nego kod kuće, ali je bezgranično pomagala drugima, ponajviše bolesnima, i za svakoga imala savet ili reč utehe".

- Ta mala devojčica vrlo je rano postala uzor svima onima koji se u ovome svetu bore za život; za ono što je najvrednije, za dostojanstvo, za dobro u ljudima, pokazujući svojim delima koliku bezgraničnu ljubav ima u sebi. Naša draga Ena duboko je u našim srcima i nosićemo je dok god postojimo. Veliko hvala - navodi se u statusu koji potpisuje predsednica udruženja Štefica Čučak.

Da podsetimo, Ena Šarac se godinama borila s tumorom na mozgu i kičmi, a 2017. godine dijagnostifikovana joj je i leukemija. Ena je 2011. godine dobila priznanje Ponos Hrvatske, a javnost ju je zavolela zbog njenog stalnog zalaganja da se pomogne onima kojima treba.

Preminula je 8. maja ove godine nakon poslednje teške operacije.

(Telegraf.rs)