Detalji potrage za Draganom: Helikopterom tražili begunca, a on im se skrivao pod nosem

Dragan Č. (41) sumnjiči se da je u subotu prvu komšinicu dva puta udario sekirom pa pobegao

Foto-ilustracija: Shutterstock

Helikopter, interventna policija, kriminalistička policija, bila je to prava opsada od subote ujutro u Celinama samo malo više od dva kilometra od središta Vrbovca kod Zagreba. Mirnu letnju noć parao je i zvuk helikoptera u potrazi za Draganom Č. (41), koji se sumnjiči da je u subotu dvaput u njenom dvorištu udario sekirom prvu komšinicu Katarinu Remenarić (78).

Meštani Celina za medije kažu kako se najverovatnije krio u visokom kukuruzištu ispod kuće, ali ostaje nejasno kako je Dragan prvo uspeo da pobegne policiji koja je došla pred njegovu kuću u kojoj se on zaključao, a potom i pod okriljem noći neopaženo da uđe iako je i pred njegovom i pred kućom njegove komšinice celu noć bila policija, tvrde meštani.

Majka pozvala policiju

Katarinu Remenarić je u nedelju prepodne bila kod kuće. Na glavi je imala dva poveza, a na rukama su joj vidljivi podlivi i tragovi udarca sekirom. Ona je za medije ispričala šta se dogodilo u subotu nešto posle 9 sati u dvorištu.

- Ja sam brisala spoljna vrata jer su bila blatnjava od kiše. U jednom trenutku videla sam da on nešto radi oko te svoje šupe i da dugačke komade granja skuplja i potom preko ograde baca u naše dvorište. Nisam to mogla da prećutim. Izašla sam napolje, došla do žičane ograde koja deli naše i njihovo dvorište i rekla: Ne bacaj u naše dvorište komunalno smeće! Jer je bacao kojekakve suve grane u naše dvorište. I u jednom trenutku on je došao do mene u dvorištu. U ruci je imao sekiru. Ja se tome nisam nadala. Došao je do mene i udario me sekirom po glavi. Srušila sam se i nisam ni osetila kad me udario i drugi put jer sam od prvog udarca bila sva drvena.

Katarina kaže da je njen sin Zlatko bio na balkonu i da su on i unuka Gabrijela strčali u dvorište, a da je napadač pobegao.

- Sakrio se, a oni su odmah zvali i Hitnu pomoć i policiju, koji su brzo došli. Mene su odvezli u bolnicu u Dubravu i oko 16 sati su me moji vratili kući - priča vidno potresena Katarina Remenarić za Jutarnji.hr.

Kako kažu meštani Celina i Vrbovčana, napadač se prvo zaključao u kući kad su prve policijske pastrole došle na adresu Celine 76 gde on živi u porodičnoj kući s roditeljima. Ali uspeo je da pobegne i uprkos tome što su ga tražili pripadnici interventne policije, a u potrazi je učestvovao i helikopter, u neko doba noći uspeo je da se vrati u kuću. Meštani kažu da je u nedelju oko 10 sati njegova majka sama pozvala policiju i rekla da je on u kući.

Foto-ilustracija: Tanjug/AP, Shutterstock

Krv u dvorištu

U dvorištu porodice Remenarić u nedelju su još bili vidljivi tragovi krvavog napada na 78-godišnju Katarinu Remenarić - tragovi krvi okruženi belom kredom i komadići "granja" koje je Dragan Č. preko ograde bacao komšijama u dvorište.

Katarina Remenarić kaže kako su u početku s komšijama bili u dobrim odnosima, ali da to nije tako već godinama: "Ne dao vam Bog takve komšije!".

U nedjelju ujutro priveden u policiju na obradu

Zagrebačka policija saopštila je da je 41-godišnjaka koji je u subotu oko 9.40 sati u Vrbovcu povredio 78-godišnjakinju u nedelju dovela u stanicu i pokrenula istragu.

Kako tvrdi policija, napadu su prethodili nesuglasice i verbalni sukob. Naime, 41-godišnjak je nakon svađe oštrim predmetom napao i fizički povredio 78-godišnjakinju.

Povređenoj je pomoć pružena u KB-u Dubrava, gde su joj utvrđene lakše povrede. Tokom potrage policija je saopštila da je osumnjičeni najverovatnije bio psihički nestabilan.

Video: Muve razorile pijacu, zdravstvena organizacija zabrinuta za zdravlje ljudi

(Telegraf.rs)