Tužilaštvo traži da se Belivuk sasluša zbog ubistava u Crnoj Gori

Tela ubijenih Barana još nisu pronađena, a istražitelji čekaju nalaze veštačenja tragova uzetih iz kuće u mestu Donji Crnci kod Spuža u kojoj su, kako se veruje dvojica državljana Crne Gore surovo likvidirana

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Specijalni tužilac u Crnoj Gori trebalo bi da narednih dana sasluša u Beogradu Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i članove njegove kriminalne grupe, koji se terete za ubistvo Barana D. H i A.S. i otmicu M.R. u oktobru prošle godine u Danilovgradu, saznaju Vijesti.

Specijalno Tužilaštvo je pre nekoliko dana osumnjičilo članove Belivukove grupe za ovo dvostruko ubistvo i otmicu.

Tela ubijenih Barana još nisu pronađena, a istražitelji čekaju nalaze veštačenja tragova uzetih iz kuće u mestu Donji Crnci kod Spuža u kojoj su, kako se veruje, dvojica državljana Crne Gore surovo likvidirana.

Ekipa Televizije Vijesti pronašla je i kuću u kojoj se, kako se sumnja, desio surovi zločin.

Vlasnici kuće u kojoj se prema tvrdnjama istražitelja dogodilo dvostruko ubistvo nisu bili raspoloženi za razgovor sa novinarima. Ističu da će se javno obratiti nakon što budu gotovi svi nalazi veštačenja.

Foto: ATA Images

Oni se međutim nadaju da će nalazi veštačenja potvrditi ono u šta oni veruju – da se zločini nisu dogodili u njihovom domu i da su neosnovane sumnje da je u sve to umešan član njihove porodice - Ratko Živković, inače državljanin Srbije.

Demantuju i pisanje medija da su u rođačkim vezama sa Radojem Zvicerom koji važi za jednog od vođa kavačkog kriminalnog klana. Živkovića, podsetimo, Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je obezbedio kuću u kojoj su dovedeni i ubijeni D.H. i A.S, ali i da je namamio žrtve.

- Dana, 14. 10. 2020. godine, oko 15.00 časova, po dolasku oštećenih u kuću Živkovića, osumnjičeni Belivuk je odmah lišio života D.H. tako što je pucao iz vatrenog oružja i pogodio ga u predelu glave nanoseći mu povrede posle kojih je nastupila smrt. Osumnjičeni Miljković i Janković su istovremeno fizički nasrnuli na oštećenog A.S., vezali su ga, kao i M.R. koji se nalazio sa njima u društvu. A.S. je ubijen istog dana dok su Radulovića drugi, za sada nepoznati pripadnici kriminalne organizacije, odveli na drugu lokaciju - saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva.

Sagovornik Televizije Vijesti blizak istrazi navodi da se narednih dana mogu očekivati novi detalji kada je reč o otmici M.R., odnosno da crnogorski istražitelji sklapaju mozaik o tome šta se sa njim dogodilo nakon što je otet.

Video: Uz zvuke sirene i dimne bombe uhapšeno još 6 osoba za koje se sumnja da im je Belivuk vođa

(Telegraf.rs)