Jako nevreme zahvatilo Split: Drveće oštetilo vozila i rasvetu

Sneg od jutros pada u Hrvatskoj, pa je na pojedinim deonicama auto-putevima saobraćaj usporen

Jak jugo, koji je počeo sinoć, stvara velike probleme na splitskom području, pa su vatrogasci imali više intervencija.

Kako su objavili na svom Fejsbuk profilu, uklonili su stablo s ulice na Obali kneza Domagoja.

- Uništen je štand, oštećeno nekoliko parkiranih motora i srušena bandera -  rekao je za Dalmatinski portal zapovednik JVP Split Mario Mikas.

Dalmatinski portal javlja kako su oko 22:30 na Kašjunima isekli stablo koje je moglo pasti na šetalište, a potom su oko 23 sata uklonili daske koji su pale sa skele na Tomića stinama. Sat vremena kasnije su intervenisali u Riječkoj ulici, gde je grana pala na vozilo.

A jutros je još jedno stablo palo i u splitskoj luci.

Inače, u Splitu pada lagana kiša, temperatura je oko 14 stepeni, ali duva jak jugo. Tokom dana očekuje se promenljivo i pretežno oblačno s povremenom kišom i jačim pljuskovima praćenim grmljavinom. U višim predelima u unutrašnjosti padaće susnežica i sneg. Jak jugo okretaće na jugozapadni, u severnoj Dalmaciji i severozapadni vetar. Temperatura vazduha od 10 do 14, a u unutrašnjosti između 6 i 10 stepeni.

Sneg od jutros pada u Hrvatskoj, pa je na pojedinim deonicama auto-putevima saobraćaj usporen. Susnežica jutros pada u Zagrebu, a sneg u Karlovcu, Zagorju, Lici i Gorskom kotaru. Slabih snežnih padavina sa kišom ima i u centralnoj i severozapadnoj Hrvatskoj.

Hrvatski auto-klub navodi da je saobraćaj usporen na deonicama auto-puteva između Jastrebarskog i Karlovca, kao i Zagreb-Macelj, a zimska oprema je obavezna na deonici Kikovica-Karlovac (auto-put Zagreb-Rijeka). Pojedine trajektne linije su prekinute.

Zbog zimskih uslova zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicama i tegljače sa poluprikolicama na pojedinim putevima u Gorskom kotaru, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema.

(Telegraf.rs)