Pred osječkom katedralom pred prolaznicima vrteo se film za odrasle: Usledilo je objašnjenje

Iz fabrike mole korisnike i sugrađane za strpljenje i razumevanje, uz izvinjenje za emitovani neprimereni sadržaj

Foto: Shutterstock

Film sa oznakom 18+ vrteo se juče oko 18 sati i ispred osječke katedrale na glavnom gradskom trgu, što je zbunilo, ali i nasmejalo slučajne prolaznike.

Kako su izvestili iz osječkog "Gradskog prevoza putnika" (GPP) do ove situacije je došlo usled hakerskog napada koji je uočen u subotu popodne, a kojim su bili obuhvaćeni službena internet stranica GPP-a, sistem videonadzora i oglasni prostori uz nadstrešnice iz sistema deljenih bicikala, javlja Index.

Na ekranu ispred katedrale, ali i na mnogim drugim mestima javne površine, umesto informacija o korišćenju e - vozila u gradu Osijeku, prolaznici su mogli videti pornić, koji je nakon nekog vremena ugašen.

Video incidenta na Facebooku je objavila Crna kronika HR.

Izvinili se za 18+ sadržaj

Iz GPP-a ističu kako je, skladno službenim procedurama u ovakvim situacijama, GPP incident napada na web stranicu prijavio pružatelju usluga, u čijoj je nadležnosti dalja komunikacija sa nadležnim institucijama, a napad na sisietm videonadzora i oglasni prostor uz nadstrešnice prijavljen je nadležnoj policijskoj stanici.

Iz fabrike mole korisnike i sugrađane za strpljenje i razumevanje, uz izvinjenje za emitovani neprimereni sadržaj uzrokovan hakerskim napadom.

Video: Božanstveni prizor: Pravoslavna katedrala blista u snegu, Sovjeti su joj se divili

(Telegraf.rs)