Rešena misterija Željkovog ubistva: Ubica sve isplanirao, telo sakrio, pa ukrao automobil

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veruje se da je osumnjičeni doputovao u Varaždin nekoliko dana ranije, došao na adresu žrtve i čekao Hatlaka da stigne kući. Iz neposredne blizine isplatio je više hitaca iz vatrenog oružja i ubio ga

Foto: Shutterstock

Varaždinska policija objavila je nove detalje o smrti Željka Hatlaka, koji je pronađen mrtav početkom marta, a kojeg je, kako se veruje iz koristoljublja ubio 44-godišnji muškarac.

Osumnjičenog terete za krivično delo teškog ubistva iz koristoljublja i za nedozvoljeno posedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari. Kako navode, osnovano sumnjaju da je 44-godišnjak unapred isplanirao ubistvo Hatlaka.

Veruje se da je osumnjičeni doputovao u Varaždin nekoliko dana ranije, došao na adresu žrtve i čekao Hatlaka da stigne kući. Iz neposredne blizine isplatio je više hitaca iz vatrenog oružja i ubio ga. Telo je zatim sakrio i onda počeo da rasprodaje Hatlakovu pokretnu imovinu.

Nakon toga se, navodi policija, žrtvinim autom uputio na područje Karlovca gde je ranije neprijavljeno prebivao, u nameri da i dalje koristi vozilo. Policija je automobil pronašla 8. marta.

Iz policije navode da je prilikom istrage izvršeno više pretraga kuća i prevoznih sredstava koje je koristio osumnjičeni 44-godišnjak.

"Prilikom pretraga i uviđaja pronađeno je vatreno oružje kojim je ubijen 56-godišnjak. Osumnjičenom 44-godišnjaku je od 04. marta 2023. godine reešenjem istražnog sudije Županijskog suda u Karlovcu određen istražni zatvor zbog sumnje da je počinio krivično delo na području Policijske uprave karlovačke", naveli su iz policije.

Podsetimo, Hrvatska policija je 5. marta dobila prijavu o Željkovom nestanku, njegovo beživotno telo pronađeno je posle nekoliko dana i utvrđeno je da je preminuo nasilnom smrću.

(Telegraf.rs)