Devojka koja se porodila na Paklenici nije imala pojma da je trudna: Majka i partner ostali zatečeni

Vreme čitanja: oko 1 min.

Devojka se sama porodila u toaletu u Lugarnici u Nacionalnom parku Paklenica

Hrvatska Gorska služba spasavanja u subotu je pomogla strankinji da se porodi u objektu Lugarnica u Nacionalnom parku Paklenica, a devojka nije ni znala da je trudna.

"Porođaj je, kad smo došli, bio u zadnjoj fazi. Porodila se sama u toaletu u Lugarnici. Mi smo priskočili sa svom medicinskom opremom i krenuli u zbrinjavanje. Imali smo sreće što smo u blizini imali dodatne pomoći, od GSS-a. Došla je ginekološkinja koja je i meni olakšala pomoć", ispričala je anesteziologinja Adela Ušanović, koja je učestvovala u intervenciji za RTL.

Ginekološkinja Dora Perinčić navodi da iako je učestvovala u porođajima trudnica koje nisu bile svesne da su trudne, nikad do sad nije u ovakvim uslovima.

Majka je nakon porođaja bila u emotivnom šoku, ali i ona i partner su bili zatečeni.

Podsetimo, u subotu u 14:51 sati, dežurni spasioci su dobili dojavu o porođaju u objektu Lugarnica u NP Paklenica. Pre dolaska tima HGSS-a, mlada strana državljanka rodila je devojčicu uz asistenciju radnika Nacionalnog Parka.

"Majka i novorođenče su sigurno prebačeni u kanjon, gde su predati HMP timu. Komunikacija tokom akcije je bila otežana nedostatkom mobilnog signala. Uključeno je bilo sedam članova HGSS-a, tim HMP-a i lekarka. Posebno želimo da istaknemo saradnju s radnicima NP Paklenica", napisali su ranije u objavi iz HGSS-a.

(Telegraf.rs)