PRESUDA Duško Tanasković iz Kragujevca dobio 19 godina zatvora za ubistvo Gorana Vlaovića na Pagu

E. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Na zadarskom sudu nije prihvaćena tvrdnja da Tanasković boluje od šizofrenije

Foto: Sigurnosne kamere,Zadarski.hrTanjug.rs, Facebook/D.T.

Duško Tanasković iz Kragujevca je Goranu Vlaoviću prišao s leđa i iz torbice koja mu je stajala preko ramena izvukao pištolj marke Glock 17 osuđen je na 19 godina zatvora.

Ispalio mu je iz blizine hitac u glavu, a Vlaović je preminuo u vozilu hitne medicinske pomoći na putu do bolnice Zadar.

Županijski sud u Zadru objavio je presudu Dušku Tanaskoviću za ubistvo Crnogorca Gorana Vlaovića kod Zrća u 2022.godine u ranim jutarnjim satima ispred jednog noćnog kluba. Dobio je 19 godina zatvora, piše 24sata.

Kome je smetao i zamerio se Vlaović, kojeg su mediji u regiji proglasili pripadnikom škaljarskog klana, sud nije razmatrao uprkos tvrdnji optužbe da je Duško Tanasković ubistvo počinio na izrazito hladnokrvni način prišavši žrtvi s leđa i pokušavajući pobeći prikrio tragove. Pri tom je ubica i pokušavao da razbije mobilni telefon, presvukao je odeću odbacio jaknu i uhapšen je na benzinskoj pumpi isključivo zahvaljujući nekolicini svedoka ubistva koji su policiju navodili na njegovo kretanje.

Na zadarskom sudu nije prihvaćena tvrdnja da Tanasković boluje od šizofrenije.

(Telegraf.rs, 24.hr)