Majka dvoje maloletne dece ide u zatvor jer je ukrala parfem u Zagrebu: Za miris od 295 evra, 7 meseci robije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena je tražila blažu kaznu s obzirom na to da je majka dvoje maloletne dece o kojima se stara, ali je sud odbio da istu uvaži

Foto: Shutterstock

Žena (30), majka dvoje maloletne dece, osuđena je na sedam meseci bezuslovnog zatvora zbog krađe parfema u Zagrebu.

Prema pravosnažnoj presudi, žena je ukrala parfem vredan 295 evra. Županijski sud odbio je ovih dana njenu žalbu i potvrdio zatvorsku kaznu. Uskoro se mora javiti na odsluženje.

Osuđena se žalila da presuda nije uzela u obzir odlučne činjenice jer ne navodi “militražu”, odnosno količinu parfema u bočici. Međutim, žalbeni sud to je odbacio navodeći kako je bitna vrednost ukradenog parfema, a ne “militraža”.

Žena je tražila i blažu kaznu s obzirom na to da je majka dvoje maloletne dece o kojima se stara.

“Moj odlazak u zatvor prouzrokovao bi sigurno ogromnu traumu za moju decu, a što bi ostavilo posledice na njihov razvoj”, žalila se.

Međutim, Županijski sud smatra kako će se “upravo kaznom zatvora u trajanju od sedam meseci ostvariti sve svrhe kažnjavanja i uticati, kako na optuženu, tako i na ostale da shvate da je činjenje krivičnih dela pogibeljno, a kažnjavanje počinitelja pravedno”.

“Osim toga, briga o maloletnoj deci i ranija višestruka osuđivanost optužene za slična krivična dela nije ženu odvratila od protivpravnog ponašanja, pa stoga nema mesta blažem kažnjavanju”, zaključuje se u presudi.

(Telegraf.rs)