Suze su OK – deset godina na sceni Zvezdara teatra (FOTO)

Suze su ok je jedna od najdugovečnijih predstava u Beogradu, a nastala je po tekstu Mirjane Bobić Mojsilović, u režiji Milana Karadžića

Zvezdara teatar i agencija Impresario, s ponosom objavljuju da će se 13. aprila 2018. u 20.00 sati u Zvezdara teatru obeležiti desetogodišnjica uspešnog izviođenja kultne predstave Suze su OK, na sceni Zvezdara teatra.

Suze su ok je jedna od najdugovečnijih predstava u Beogradu, a nastala je po tekstu Mirjane Bobić Mojsilović, u režiji Milana Karadžića. Predstava je premijerno izvedena u Narodnom pozorištu Beograd, 16.marta 1999. Godine 2007. imala je novu premijeru na sceni Zvezdara teatra, na kojoj se igra i danas, a ovenčana je brojnim nagradama. Poslednju u nizu nagrada Gran - pri festivala "Risto Šiškov" dobila je Tanja Bošković, septembra 2017. godine, u Strumici, u Makedoniji. Osim Tanje Bošković u predstavi igraju i Petar Mihailović, Rade Marjanović i Milan Caci Mihailović.

- Jedna žena, opčinjena poezijom i pesnicima ima samo jednu čežnju - da napokon dobije pesmu o sebi. Vođena divnom molitvom koju nikada neće izgovoriti na glas, "Gospode, kad mi već nisi dao da budem pesnik, daj mi da budem poezija", ona čini sve što je u njenoj moći da taj san, san svake žene, nekako i ostvari. To je priča o Mariji Kalić, koja je sanjala da bude operska pevačica, a karijeru završila u horu Radio Beograda, o njenim snovima i razočarenjima, o ljubavi, i patnji i izneverenim očekivanjima, o lažima i istinama koje stižu kasno.

Suze su OK, jedna od najdugovečnijih predstava u Beogradu, jeste melodrama koja u centru priče ima ženu – sredovečnu, usamljenu ženu koja živi u stihovima i za stihove, i po tome, možda predstavlja retkost u našem pozorištu čije su heroine ili u pratnji dramskih heroja, ili su glavne protagonistkinje - u komedijama - rekla  je Mirjana Bobić Mojsilović u susret desetogodišnjici.

Suze su OK je melodrama inspirisana Daglasom Sirkom, velikim holivudskim biserima žanra, i pravo je čudo da je taj komad, potpuno lišen politike, ideologije i velikih tema današnjice, izdržao sve političke i pozorišne mode i opstao na repertoaru toliko dugo, stvarajući čitavu armiju obožavalaca koji ovu predstavu nazivaju kultnom i često joj se vraćaju, a Tanju Bošković - divom.

Kada je Tanja Bošković pročitala komad skoro proročki je rekla da će ovu ulogu igrati dok bude mogla da stoji na nogama.

Sada slavimo deset godina igranja u Zvezdara Teatru, i 18 godina od premijere, a noge Tanje Bošković su i dalje savršene - što obećava još mnogo fantastičnih izvođenja, aplauza, smeha i suza, koje su, naravno, OK.

(Telegraf.rs/ PR)